• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Yunus Ekşi: Sokağa Çıkma Yasağı İlan İsteğinin Arkasında Ne Var?

Yunus Ekşi: Sokağa Çıkma Yasağı İlan İsteğinin Arkasında Ne Var?
Sokağa çıkma yasağının hükümet tarafından ilan edilmeyişi, özellikle hükümet muhaliflerinin bazı kesimleri tarafından dile getiriliyor.

Sokağa çıkma yasağı, virüsün yayılmaması için makul bir teklif olarak ilk etap da düşünülebilir. Bugün OHAL isteyen kişilerin sadece bu hastalık dolayısı ile bunu istediğini düşünmekde çok iyimser olur.

Bunu talep ederken, kullandıkları ifadeler, beden dilleri bize başka şeyde ifade ediyor. Peki, onlar böyle düşünüyor diye olağan üstü hal durumunun ilan edilmemesi mi gerekiyor?

OHAL nedir?

Büyük doğal afet, tehlikeli salgın hastalık, ağır ekonomik bunalım, kamu düzeninin ciddi biçimde bozulması OHAL için temel ön şartlardır. Bununla berber milli irade toplumun bazı kesimlerine kamu menfaati adına yükümlülükler yükleyebilir. OHAL durumunun yargı yoluna kapalı olması gerçeğini de belirtelim.

Corona virüsü 114 ülkeye yayıldığı söyleniyor. Bazı ülkeler OHAL eksenli tedbirler alıyor. Türkiye'nin aldığı tedbirleri güçlendiren, sağlık sektöründe Avrupa'nın çok önünde olmasıdır. Aşı konusunda, ilaç geliştirme konusunda ise Türkiye sınıfta kalmıştır.

Küresel gücün elleri konumunda olan uluslararası şirketlerin, Türk pazarına hakim olması bugün ki corona virüsü ile mücadeleyi asıl zayıflatan unsurdur. Bu ayrı bir makale konusu olup ileride bunu kaleme alacağız.

Hükümet ekonomik tedbirler hariç,  sağlık bakanlığı üzerinden aldığı tedbirler takdire şayandır. Hastalığın sürecine göre de bir takım sosyal kısıtlamalar getiriliyor. Aslında sokağa çıkma yasağı kanuna bağlanmasa da yöneticilerimiz tarafından dile getiriliyor. Halkın büyük bir kısmı da bu tavsiyelere uyuyor.

Devamı: http://www.yenisoz.com.tr/sokaga-cikma-yasagi-ilan-isteginin-arkasinda-ne-var-makale-45712

Bu haber toplam 257 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim