• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Yunus Emre Altuntaş: Milli Eğitim Şûrası: Ne yapmalı-Nereden başlamalı?

Yunus Emre Altuntaş: Milli Eğitim Şûrası: Ne yapmalı-Nereden başlamalı?
20. Milli Eğitim Şûrası 1-3 Aralık 2021 tarihleri arasında Ankara’da toplanacak. Bakanlığın açıklamasına göre Şûra’nın ana başlığı “Eğitimde Fırsat Eşitliği” olacak.

Diğer alt başlıklar ise “Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği”, “Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi” ve “Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi” olarak belirlenmiş.

Yeni bakanın mühendis kökenli olması sebebiyle meslek liselerine özel önem verdiğini biliyoruz. Anlaşılan o ki 20. kez toplanacak Şûra’nın çerçevesi yeni bakanın önceliklerine göre belirlenmiş. Uzaklara bakan birinin yakında olmayan bir hikâyesi vardır derler. Sayın Bakan kendi dünyasındaki gerçeklikleri veya ön kabulleri tüm eğitim camiasının kabulleri gibi görürse istenen sonuç elde edilemeyebilir. Millet “Önce ahlak ve maneviyat” diye haykırıyor. Kaldı ki 19. Şûra’da alınan kararların pek çoğu halen uygulanmadı.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/7838291/yunus-emre-altuntas/milli-egitim-surasi-ne-yapmali-nereden-baslamali

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim