• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Yunus Emre Altuntaş: Şiirimizin zarif ağabeyi

Yunus Emre Altuntaş: Şiirimizin zarif ağabeyi
İkinci Yeni sonrası Türk şiirinin İsmet Özel ile birlikte iki dönüm noktasından biri Cahit Zarifoğlu’dur. Zarifoğlu 7 Haziran 1987’de vefat ettiğinde henüz 47 yaşında genç bir şairdi.

Bugün hayatta olsaydı O’nun için yine “genç şair” diyecektik. Çünkü Zarifoğlu ruh olarak hep aynı yaşta, Maraş’taki o lise yıllarında yaşıyordu. Duruş ve yaşantısıyla ülkemizin “şairane” sayılabilecek birkaç kaleminden biriydi. Tıpkı Necip Fazıl, Sezai Karakoç, İsmet Özel gibi…

Yedi Güzel Adam

Zarifoğlu’nun hayatında üç ismin önemli yeri vardır; Nuri Pakdil, Sezai Karakoç ve Necip Fazıl. Sonraları Türk edebiyatında/düşüncesinde önemli yer tutan ve “Yedi Güzel Adam” olarak adlandırılan arkadaş grubu şairin ilk durağı olmuştur. Bu arkadaş grubundaki bazı isimler şunlardır: Rasim Özdenören, Erdem Bayazıt, Akif İnan, Alaeddin Özdenören, Sait Zarifoğlu, Ali Kutlay, Hasan Seyithanoğlu. Nüveyi teşkil eden bu gruba tesir eden isim ise aynı okulun son sınıfından henüz mezun olan Nuri Pakdil’dir. 1957’de Pakdil’le başlayan bu tanışma bir ömür sürecek dostluğun da temellerini atacaktır. Üniversite eğitimi için İstanbul’a geldiğinde Sezai Karakoç ile tanışmasına da Nuri Pakdil vesile olacaktır. Sezai Karakoç ise bu genç ekibi Necip Fazıl’a götürecektir.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/siirimizin-zarif-agabeyi-makale,2264.html

Bu haber toplam 202 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim