Bunca teknolojiye ve desteğe rağmen askerî hedeflerine bir türlü ulaşamaması, ABD ve AB ülkelerinin artan baskısı, siyonist rejimin kimyasını iyiden iyiye bozdu. Netanyahu’nun ve savaş kabinesinin durumu, son aylarını “Führerbunker” adı verilen yeraltı karargâhında geçiren Hitler’i andırıyor.
Barış görüşmelerinin ilerlediği bir zamanda Gazze’yi temsil eden İsmail Heniyye’nin Tahran’da düzenlenen saldırı sonucu şehit edilmesi, siyonist rejimin çaresizliğini gösteriyor. Tüm dünyada “terör devleti” olarak tanınan İsrail’in attığı bu adım, üzerine yapışıp kalan bu ünvanı hak ettiğinin ispatı oldu.
Oysa Filistinlileri temsil eden isimlere dönük suikastların, işgale dönük mücadeleyi daha da güçlendirdiği ve katlettiği isimleri de birer kahramana dönüştürdüğü biliniyor. Filistinli liderlerin her biri, böylesi bir şehadet için âdeta can atıyor. İsmail Heniyye’ye düzenlenen kalleş suikastın, siyonist rejime hiçbir şey kazandıramayacağı bilakis işgal rejiminin çöküşünü hızlandıracağı açıktır.
Nitekim yirmi yıl önce Hamas’ın kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin’i tekerlekli sandalyede olmasına rağmen güdümlü füzeyle katleden siyonist rejim, aradan geçen 20 yılda Hamas’ın ulaştığı askerî kapasiteyi büyük bir korku ile takip ediyor. Hamas, bu süre içinde Gazze’ye uygulanan ablukaya ve yapılan saldırılara rağmen taraftar sayısını artırdığı gibi Tel Aviv başta olmak üzere tüm siyonist şehirleri vurabilecek füzeler yapmayı başardı.
Hamas’ın iyi eğitimli dört bin askerine karşın, siyonist rejimin cepheye sürdüğü yüz binin üzerinde askeri, binlerce zırhlı, tank, uçak, İHA, SİHA ve füzeleri beklenen sonucu sağlayamadı. Bu durum, siyonist rejimin kara kara düşünmesinin ve kuduz köpek misali sağa sola saldırmasının sebebini teşkil ediyor.
Devamı: https://www.dirilispostasi.com/turkiye-gazze-konusunda-ne-yapabilir
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.