• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yusuf Kaplan: Ancak İslam’la şahlanırız

Yusuf Kaplan: Ancak İslam’la şahlanırız

Türkiye’nin en önemli meselesinin ‘eğitim’ olduğunun altını çizen mütefekkir Yusuf Kaplan, ülkenin İslami kimliğinin derinliğinin yok edilmeye çalışıldığını, ‘İslam’sız bir Türk’lük, İslam’sız bir Kürt’lük’ istendiğini belirterek, “Biz İslam’ın etrafında toparlanabildiğimiz zaman, toplumu toparlayabildiğimiz zaman yeniden tarihin akışını şekillendirebiliriz” dedi.

Yusuf Kaplan dertli bir münevver üretken bir mütefekkir. O sadece fikir üretmekle meşgul olmayıp aynı zamanda medeniyetimizi yeniden diriltecek bir nesil yetiştirme gayretiyle gece gündüz çalışıyor. Ülkemizde batıcıların ve batılıların ne yapmaya çalıştıklarını planlarını ve hedeflerini açık bir şekilde haykırıyor. Konjonktüre teslim olmadan 200 yıllık sorunlara net çözümler öneriyor. Son yüzyılımızdaki bütün Müslüman aydınlar gibi tekrar düştüğümüz yerden ayağa kalabileceğimizin altını çiziyor. Bununla birlikte bazı ihmalleri sürdürmemiz durumunda yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olacağımızı da vurgulamaktan çekinmiyor.

İstese çok rahat bir hayat sürecekken memleketin ahvalinden rahatsız olup yollara düşen gençlere yol açmaya çalışan Mütefekkir Yusuf Kaplan ile ülkemizin temel sorunlarını ve Türkiye gündemini konuştuk.

Gençleri kendi değerlerimiz ekseninde geleceğe hazırlamak için olağanüstü bir gayret gösteriyorsunuz. Şimdi de MTO’nun (Medeniyet Tasavvuru Okulu) kampındasınız. İsteseniz çok rahat evinizde entelektüel yazılarınızı yazabilir, programlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Derdiniz ne? Ümmetin çocuklarını kendinizi emanet olarak mı görüyorsunuz?

Ya şöyle, kendine emanetten ziyade sorumluluk olarak görüyorum. Ben açıkçası, yani hem dünyanın gidişatı hem de Türkiye’nin gidişatı konusunda kısa vadede karamsarım. Orta ve özellikle uzun vadede Türkiye’nin ve dünyanın gidişatını şekillendirme sürecinde çok iyimserim.
Yeni Türkiye’nin meselesi ekonomi değil, Türkiye’nin meselesi, geleceği. Türkiye’nin meselesi, gençleri, Türkiye’nin meselesi, eğitimi. Yani şu an, ekonomiyi istediğimiz kadar düzeltin. Dünyanın en iyi ekonomisi haline gelelim. Türkiye’nin gençlerini kaybettiğimiz sürece eğitim tam anlamıyla fiyasko. Şu an fiyaskoyu yaşıyoruz.

Devamı: https://m.yeniakit.com.tr/amp/haber/1709468/yusuf-kaplan-ancak-islamla-sahlaniriz

 
 
 

 

Bu haber toplam 365 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim