• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Zeynep Sude Deveci: Sürgün Çekirdek

Zeynep Sude Deveci: Sürgün Çekirdek
Gülniyaz Sanat Kafe ile tanıştım dün gece. Ve orada yazamadıklarımı şimdi yazıyorum. İnsanlarla dolu koca bir salonun ortasında yazarken görünmekten korkmuyorum. Yazdığım dilden farklı duyduklarım.

Gülniyaz’da beş kız muhabbet ettik. Fonda çalan türlü şarkıların içinde dünden beri içimde yankılanan yalnızca biriydi. Yazdığım dilden duyduğum dile uyarlanmış olması bunun sebeplerinden en geçerlisi olmalı. Yurda geç girmenin hissettirdiği özgürlük ile sınırlarımı az olsun çiğnettiğimi söylemeliyim fakat hâlâ örtünmedim. O gecenin yarısında Sena’ya ilk pilavını yaptırdım. Midemize iyi gelmeyecek bir tabak bulgurun açlığımızı yatıştırmasına müsaade ettik. Kısa bir gecenin sabahında Sena’nın sempozyumundayız. Kendisinin sahnede parladığını tam olarak gördüm. Firdevs’e teşekkür etmeliyim ki bu defter onun armağanıdır ve bu satırlar onun vesilesiyle dolmaktadır. Bugün kırmızı günü, kanı kaynamış herkesin. Yorgunluğumu atamadım bir türlü. Kimse de memnun değil, geçsin istiyorlar. Firdevs yavru siyah bir kedi bulmuş. Bakınca anımsattıkları yalnızca gördüklerimizden ibaret. Fakat nasıl da hoş görüntüler… Özlüyorum ve özlerken üşüyorum. Kediyi bırakıp dönüyorum. Kalırsam örtüneceğim, biliyorum. Bugün kırmızı günü, bunun manası gün sonunda çıkacak sanıyorum. Rafımıza sarmaşık koydum, onu izliyorum. Firdevs’te bir hâl var biliyorum. Sezercik ne hâldedir? İsmi Firdevs’in kabulü ile tarafımdan bulunmuştu. Sezerciği hatırlıyorum, çok az bahsettim sanıyorum. Nereye kadar sürdüreceğimi bilmiyorum. Üşüyorum ama örtünmüyorum.

Devamı: https://www.insaniyet.net/surgun-cekirdek/

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim