Ancak önemli ayakları şimdilik eksik... İşte şimdi o ayakları da deşifre ediyoruz. Olayın içerisinde sadece BÇG'nin değil; MİT, Emniyet, Jandarma, Medya olduğunu da gözler önüne seriyoruz. Bütün bu kurumların içerisindeki karanlık yapıların o dönem tek hedefi Refah Partisiymiş. Refah Partisini al aşağı edebilmek için hem kurumlar içerisin de hem de dışarıda güçlü bir istihbarat ağı oluşturmuş. Bu gruplar taşeron örgütlere karşı bir türlü istihbarat kardeşliği gerçekleştirmezken Milli Görüş'ü adeta yok etmek için gönül birliği yapmışlar" dedi.
Dikkat çekici detaylar
Kitapta 28 Şubat sürecine ilişkin önemli bilgi ve belgeler de yer alıyor. O dönemde cuntacılara karşı sert eleştiriler getiren Refah Partisi milletvekillerinin 'Ordu milletin emrinde olmalı' şeklindeki sözleri üzerine vekillere yönelik bir psikolojik hareket düzenlendiği de gözler önüne seriliyor. Belgelere göre, bu vekillere karşı nasıl bir psikolojik haber yolu izleneceğine ilişkin çizelgelerin de yer aldığı kitapta, bu vekillerin televizyon programlarına çıkarılarak, nasıl sorular sorulması gerektiğine ilişkin bilgiler de dikkat çekiyor.
Cübbeli hoca da izlenenler arasında
28 Şubat'ın İstihbarat Ağı kitabında Cübbeli Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Hocaefendi ile ilgili de çarpıcı bilgiler yer alıyor. 28 Şubat süreci döneminde Hoca'nın camilerde verdiği vaazların sakıncalı olduğu ve bu yüzden cuntacılar tarafından Cübbeli Hoca'nın fişlenenler listesinde yer aldığı de belirtiliyor.
ÇIRA YAYINLARI: :0212 635 99 19































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.