• İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

40. yıl sergisi

40. yıl sergisi
40. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türkiye Yazarlar Birliği’nde “40 yılın fotoğrafları ve afişleri” sergisi açıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Merkezinde “Genç Kahve”de yapılan açılışa, TYB Onursal Başkanı D.Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Başkan Yardımcısı Ferhat Koç, Mali Sekreter Ahmet Fatih Gökdağ, TYB Vakfı 2.Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, üye M. Çetin Baydar, yazarlar ve şairler katıldı.

Fotoğraflar bizi geçmişe götürecek

erdogan.jpg

Serginin açılışında bir konuşma yapan TYB Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, “TYB’ nin 40.kurululuş yıl dönümünü idrak ediyoruz. 40.yılı göreceğimizi bize 40. Yıl önce söyleseler hiç inandırıcı gelmezdi. Şimdi çok şükür bugünlere ulaştık. TYB’nin 40 yıllık bir geçmişi var. Bu 40.yıllın binlerce fotoğrafından ve yüzlerce afişinden seçilmiş örnekler TYB girişinde ve Genç Kahve’de sergiliyoruz. Açılıştan sonra, sergiyi gezerken fotoğraflar bizi geçmişe götürecek. Bu 40 yıl içinde emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.
Bir hafta boyunca açık kalacak sergide katılımcılar, TYB’nin 1978’den beri gerçekleştirdiği faaliyetlerin fotoğraf ve afişlerinden oluşan resimleri tek tek inceleyerek geçmişe yolculuk yapacak. 

40’ıncı Yıl Dolayısıyla 40 Büyük Kültür Sanat Faaliyeti Düzenlenecek

ecevit.jpg

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan açılış sonrası düzenlediği basın toplantısında TYB’nin kuruluşunun 40. yıl dolayısıyla yurt içi ve dışında 40 büyük faaliyet düzenleneceğini dile getirdi.TYB Genel Merkezinde Genç Kahve’de gerçekleşen toplantıda konuşan Arıcan, “TYB, 40 yıldır aksatmadığı sürekli kültürel faaliyetleriyle, 38 yıldır gelenekleştirdiği yılın yazarları değerlendirmeleriyle, 35 yıldır çıkardığı ülkemizde alanında tek yayın olan Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı ile, yazarlık alanında ilk defa düzenli öğretim sayılabilecek Yazar Okulu ile, 25. yılına ulaşan ve dünyayı dolaşan Türkçenin Uluslararası Şölenleri, Safahat Okumaları ve 18 yıl kesintisiz süren Mesnevî Dersleri, 10 yılı geride bırakan Edebiyat mevsimi-İstanbul edebiyat festivali, 14 yıla ulaşan Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği (Konya), Şehir Tarihi Yazarları Kongreleri, Ahlâk Şûraları, Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni vb. faaliyetlerle zihin dünyamızın şekillenmesinde önemli rol oynadı” dedi.

Bilgi şölenleri ve kapsamlı toplantılar düzenlenecek

20180120_143354.jpg

40.yıl kutlamalarıyla ilgili bilgiler veren Arıcan, şunları söyledi, “Faaliyetlerimiz 10 başlık altında toplanıyor, açılış faaliyetleri , yaşayan yazarlara saygı toplantıları, geçmiş yazarlara vefa toplantıları, 40 yılın muhasebesi toplantıları (40 yılın şiiri, hikâyesi, romanı, denemesi, düşüncesi) temel metin okumaları, bilgi şölenleri, kapsamlı toplantılar, kültür kervanı (Edirne’den Mostar’a),  genç yazarlara yönelik faaliyetler, yazı ve yazarlar müzesi,  40. yılda Dilimize saygı etkinlikleri “Bu kelimelere mecbur muyuz?” başlığı altında yaygın bir gençlik hareketine dönüştürülecek.”

Yazı ve yazarlar müzesi oluşturulacak

Kutlamalarda genç yazarlara yönelik faaliyetlerin de yer alacağını belirten Arıcan şunları belirtti: “ Ankara'da Yazı ve Yazarlar Müzesi oluşturmak için ilk adım bu yıl atılacak. Cumhuriyetin 95. yıl dönümü dolayısıyla Türk edebiyatının değerlendirileceği kapsamlı bir sempozyumun Bakü veya Bişkek'te yapılması planlanıyor. 40 yılın muhasebesi, toplantıları ve bilgi şölenleri yapılacak. Günümüzün edebiyat ve dil meseleleri üzerine geniş açılı değerlendirme toplantıları, genç yazarlara yönelik faaliyetler 40. Yıl programında önemli yer tutuyor.”

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

Bu haber toplam 2095 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim