• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

A. Haluk Dursun kimdir?

A. Haluk Dursun kimdir?
A. Haluk Dursun kimdir? A. Haluk Dursun'un eserleri, kitapları nelerdir?

Geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, "kültürel kalkınma için topyekun harekat" idealine inanan ve bunu hayata geçirmek için gerek akademisyen gerekse bürokrat olarak çaba gösteren bir görev insanı olarak hatırlanacak. 

Malazgirt ve Ahlat'ı gençlere daha iyi tanıtmak için yürütülen çalışmalar kapsamında bölgede bulunan ve dün Van'ın Erçiş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Prof. Dr. Dursun, "yaşamını görevine adayarak" çalıştı.

Dursun, 1957'de Kocaeli Hereke'de başlayan hayatı boyunca Türk kültür ve tarihi konusunda farkındalık yaratmak ve kültürel birikimin nesillerden nesillere ulaştırılması için çaba harcadı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Son Çağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Kürsüsü'nde başladığı akademik hayatını Marmara Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaparak sürdüren Dursun, Yakın Çağ Tarihi Anabilim Dalında doktor unvanı aldı.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/portre/a-haluk-dursun-kimdir-h17602.html

Bu haber toplam 359 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim