• İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Ah güzel İstanbul!

Ah güzel İstanbul!
“İstanbul Yazıları-Kent ve Mimari Üzerine Düşünceler” kitabında Sinan Genim, doğup büyüdüğü kent olan İstanbul’a dair düşünceleri, İstanbul mimarisi üzerine yazdıkları topluca ilk kez bir araya getirilmiş.

Ülkemizin mimarlık camiasının duayenlerinden Dr. M. Sinan Genim’in, “İstanbul Yazıları-Kent ve Mimari Üzerine Düşünceler” kitabı içerisinde doğup büyüdüğü kent olan İstanbul’a dair düşünceleri, İstanbul mimarisi üzerine yazdıkları topluca ilk kez bir araya getirilmiş. Genim’in, 2013-2017 yılları arasında kaleme aldığı metinler İstanbul’un son 50 yılının önemli bir tanığı niteliğinde.

Kitapta, yüzyılların oluşturduğu bir kültür mirası olan İstanbul, M. Sinan Genim tarafından geçmişten günümüze, tarihinden kültürüne, gizli kalmış köşelerinden herkesi etkisi altına alan ve çözümsüz gibi görünen sorunlarına kadar geniş bir yelpazede masaya yatırılıyor. Genim, “İstanbul’un Tepeleri”, İstanbul’un Açık Su Hazneleri, İstanbul’un Camileri, İstanbul’un Balıkları, İstanbul’un Su Yolları, “İstanbul’un Dikilitaşları”, İstanbul’un Mesire Yerleri”, “İstanbul’un Vapurları”, ”İstanbul’un Kayıkları”, “İstanbul’un Ormanları” ve daha birçok başlık altında incelediği; yıllardır şiirlere, hikâyelere, filmlere, romanlara konu olan gizemli şehrin tılsımının farkına varmaya davet ediyor.

Devamı: 

Bu haber toplam 438 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim