• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Ali Emre’den “Diz Çökmeyen”

Ali Emre’den “Diz Çökmeyen”
Ali Emre, şair, yazar. Kendi yolunda giden bir kalem ustası. Tarihin geri planda kalmış kahramanlarından Nureddin Zengi’yi Şarkın Kandili romanı ile günümüze getirdi.

TYB’den yılın romanı ödülünü alan bu kitaptan sonra Zengi’nin devamı olan Salahaddin’i yazdı. 9 asır öncenin kahramanları bugünün Müslümanlarına o kadar çok mesaj veriyor ki…

O zaman bir Kudüs meselesi vardı, bugün yine var! Zengiler, Salahaddin’ler var mı? Bu meşkuk.

Ali Emre Diz Çökmeyen’de yine bizi kahramanlarla karşı karşıya bırakıyor. Mehmed Âkif’e başlayan kitap, Muzaffereddin Gökbörü ile bitiyor. Bu kahramanlar arasında Milli Mücadele’nin rütbesiz kahramanı Şerife Bacı da var. Hangi metni okusanız bir burulma bekliyor sizi.

Ali Emre’nin çizdiği Âkif portresi kurmaca taraflarına rağmen “gerçek Âkif budur” diyeceğimiz cinsten. Tarık Bin Ziyad’ın, Endülüs Fatihi’nin acı sonu sizi kedere gark ediyor. İşte devlet, bürokrasi filan işin içine girince, hizmetin kadrini bilme konusu geri plana düşüyor.

Kitapta diğer hayata anlatılanlar: Mus’ab Bin Umeyr, Ömer Muhtar, Fatıma Fihi, Ahmed Yasin, Selahaddin Eyyübi, Zemahşeri. Dikkat edilirse, devlet adamları olduğu gibi, edebiyatçılar, ilim adamları, hayatı mücadele ile geçmiş kahramanlar da var. Geçmiş asırların kahramanları yanında yüzyılımızın kahramanları da ihmal edilmemiş.

Sözümüz “gençlere ne okutalım” diyenlere: Ali Emre’nin Diz Çökmeyen’ini okutun! 

Bu haber toplam 3069 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim