• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Behçet Bey Neden Gülümsedi

Behçet Bey Neden Gülümsedi
Abdullah Harmancı edebiyatla akademisyenliği birlikte yürüten yazarlarımızdan. Behçet Bey Neden Gülümsedi Harmancı’nın 6. hikâye kitabı. Kitapta yer alan hikâyeler:

Yüreğime üç çivi, otopsi, kalender, derbent yeşili, yol arkadaşı, çağrı, fenomen, çıkış, emekli öğretmen suphi durup dururken elini masaya neden vurdu? , güvercin kanadı, desidero, rûberû, yaldızlı çokomel kağıtları, sokak çocukları paneli, değirmen, bundan sonrası slow motion, güneşin kucağında, güneşin kundağında, ölümsüz kasaba, igomenitsa ancona milano, kesişme, ve ma edrake, ressam yorgun, he.

Kitapta küçük hikayeler yanında, daha da küçük hikâyeler de var. Yarım sayfalık bu hikayeler, sanki kıssadan hisse için yazılmış gibi. Harmancı dilini, üslubunu bulmuş. Yazdıkları bir çırpıda okunuyor.

 

İşte o küçüğün de küçüğü hikâyelerden biri:

Bu ayetin anlamı nedir, diye sormuştu, bir arkadaşım seneler önce okuduğum lisenin bahçesinde, saçları vaktinden önce kırlaşmış bir başka arkadaşıma. Kendisine soru sorulan arkadaşım, sen onun ne olduğunu nereden bileceksin, demişti soru soran arkadaşıma, tepemizden güz günlerinin yorgun göçmen kuşları "v" çizerek geçiyorken... Soru soran arkadaşım, bütün saflığıyla, saçları vaktinden önce kırlaşmış arkadaşıma, bilmiyorum işte, sana soruyorum. bu ayetin anlamı nedir, demişti,yeniden ve sabırla. Kendine soru sorulan arkadaşım, meselenin mizahi tarafından fark etmiş, sen onun ne olduğunu nereden bileceksin, diye yinelemişti,tebessümünü gizlemeye ve bir oyunu sürdürmeye çalışarak... Bundan yarım asır önce Devasa bahçenin başımızı döndüren lisenin önünde Bu tuhaf diyaloğu duymuş ve kim bilir ne zaman, kaç yaşımda, hangi şehirde,hangi kalemle hangi deftere yazarım bu ilginç diyaloğu, diye geçirmiştim içimden. Tepemizden güz günlerinin yorgun göçmen kuşları "v" çizerek geçiyorken...

 

Yayınevi:İz Yayıncılık

Baıldığı Yer: Alemdar ofset matbaacılık Davutpaşa cad. Besler iş merkezi no: 20/29 Topkapı/İstanbul

Bu haber toplam 1536 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim