• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Deli Kadın Hikâyeleri

Deli Kadın Hikâyeleri
Roman, biyografi, monografi ve söyleşi kitaplarıyla okurların yakından tanıdığı Mine Söğüt şimdi de hikayeleriyle karşımızda.

Yapı Kredi Yayınları arasından çıkan "Deli Kadın Hikâyeleri" Söğüt'ün kaleminden kadına ve kadınlığa yazılmış yirmi bir öyküden oluşan bir eser.

Her bir öyküde kadına dair odaklanılan konu değişmektedir. Kadın bazen eş, bazen anne, bazen de kız kardeş olarak karşımıza çıkar. Bazen de hiç olmayışıyla kadın kadındır.

Bedeniyle kabul edilişinin, kadınlığının insanlığından önce gelişinin, yüreğinde hapsettiklerinin acısıyla görürüz onu. Varoluş sancılarıyla verdiği varolma mücadelesini okuruz her bir öyküde.

Her biri birbirinden etkileyici olan Mine Söğüt’ün kitabındaki öykülerden biri; "Naz Neden Derine Gömmemiş Kediyi?"

Öyküsünde Naz'ın annesi yalnız bırakılmışlığı ve çaresizliğiyle vardır. Hurdalar arasındaki tren vagonunda doğan Naz deli annesinden deli gibi korkmaktadır. Çünkü Naz'ın annesinin sözünü her dinlemeyişi bir yavru kedinin hayatı demektir.

Her hata gözyaşı ya da özür kabul etmeksizin ölüme denktir. Bir insan ölüsünün ne yavru kedi ölüsüne ne de onu gömmeye benzemediğini bilmez daha. Kaçar gider oradan. Zaman geçer, Naz büyür. Komşuları sanır ki yine bir kediye araba çarpmış, Naz onu gömmektedir. Oysa yeni doğmuş bebekler de yavru kedilere benzer. Onlar bundan habersizdir henüz.

Kadının gerçeklerini birbirinden farklı hikayelerle gözler önüne seren "Deli Kadın Hikayeleri" öykü türünü seven okurlara çok farklı bir tat sunacaktır.

Deli Kadın Hikayeleri / Yazar: Mine Söğüt / Kategori: Edebiyat - Öykü / 20. Basım 2019 / Yapı Kredi Yayınları, 172 sayfa

Esra Bilgiç

Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim