• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

“Dostlar hasbihalde buluştu”

“Dostlar hasbihalde buluştu”
Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi, salgın münasebetiyle çevrimiçi olarak tertip ettiği sohbet programında TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ı misafir etti.

“D. Mehmet Doğan ile Hasbihal” başlığı altındaki söyleşi 3.6.2020 tarihinde şube yönetimi ve üyelerinin de katılımı gerçekleştirdi ve sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınladı.

Doğan yaptığı konuşmada; salgın sürecinin iktisadi, sosyal ve kültürel boyutları, yayıncılığın ve kültürel faaliyetlerin bu süreçteki durumu hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

 “İnternet ortamındaki bu tip çevrimiçi programlara her ne kadar alışamasak da bu vesileyle herkesin evine kapandığı malum salgın günlerinde dostlarla hasret giderebilme, farklı şehirlerde olduğumuzdan dolayı görüşemediğimiz dostlarla görüşebilme imkânı da buluyoruz.” diyen Doğan, hayatın en kısa zamanda normale dönmesi temennisinde bulundu. Türkçe’nin en kapsamlı sözlüklerinden biri olan ve daha önce tek cilt halinde onlarca defa baskısı yapılan “Doğan Büyük Türkçe Sözlüğü”, yaklaşık 6 ay süren bir çalışma neticesinde kelimelerin Osmanlıca yazılışı eklenerek 2 cilt halinde yeniden yayınladıklarını da aktaran Doğan, hayatın normalleşmesiyle kültür ve edebiyat alanında yaşanan durgunluğun da son bulmasını umut ettiklerini söyledi.

Şube Başkanı Fazlı Bayram da yaptığı konuşmada, Geçtiğimiz aylarda yapılan olağan genel kurul ile şube yönetimi olarak görev tazelediklerini, aynı yönetim kadrosuyla hizmetlerine devam ettiklerini söyledi.

Bu haber toplam 497 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim