• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Ehlibeyt Bütünleştirir, Ayrıştırmaz

Ehlibeyt Bütünleştirir, Ayrıştırmaz
Eğitimci Yazar İhsan Ünlü TYB Erzincan Şubesi Programında konuştu:
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi  tarafından düzenlenen programın bu haftaki konuğu Eğitimci-Yazar İhsan Ünlü idi.  İhsan Ünlü son günlerde yaşadığımız olaylar ile ilgili olarak konuştu. İdlibde şehit edilen askerlerimizi hatırlatan Ünlü "İslam barış dinidir. Barışın temelinde Allah Peygamber sevgisi vardır. Ehlibeyt sevgisi vardır." şeklinde konuştu.  
Konuşmasını Ehlibeyt sevgisini anlatarak sürdüren İhsan Ünlü " Ehlibeyt  tüm müslümanların ortak paydasıdır. Ehlibeyt bütünleştirir, ayrıştırmaz bu sebeple Ehlibeyt'i çocuklarımıza tanıtmak zorundayız" şeklinde konuşmasını sürdürdü. 
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesince   Diyanet Gençlik Merkezinde  Düzenlenen Programa Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi  Başkanı Halil İbrahim Özdemir, Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi   üyeleri ve vatandaşlar Katıldı.
Eğitimci Yazar İhsan Ünlü "Bireyleri toplumları kuru kalabalıktan çıkarıp şuurlu milletler seviyesine getiren ortak değerler ortak paydalar vardır.Bu ortak değerler etrafında kenetlenen milletler yıllarca hatta asırlarca yaşarlar ve o güzellikleri değerleriyle yaşatırlar. Milletlerinde tıpkı ortak akılları hafızaları refleksleri vardır. İdlib katliamından sonra yaşananları hep birlikte görüyoruz. Buradaki o hain saldırının arkasından bizde Türk milleti olarak bütün unsurlarımızla bütün kardeşlerimizle insanlarımızla hep birlikte ortak programlar yaptık sokaklara çıktık yürüyüşler yaptık. Bayraklarımızı dalgalandırdık. Bu anlamda şehitlerimizi rahmetle minletle anıyor gazilerimize de geride kalanlara Allah'tan acil şifalar diliyoruz." dedi.
  İhsan Ünlü "Ateş düştüğü yeri yakar. Analarımız ağaladı sızladı fakat o ateşten hepimizin yüreklerine o parçadan düştü.Değerli Bizi biz yapan, ayakta tutan güçlü yapan değerlerimizdir.  Allah sevgisi, Peygamber sevgisi,Vatan sevgisi, Bayrak sevgisi, gibi değerlerimizin  biri de Ehl-i Beyt Sevgisidir. Bu sevgiler ki bizim Orta Asya'dan islamlaşma süreci boyunca gelişen sevgi iklimine dayanan Hoca Ahmet Yesevi'lerin, Hacı Bektaşı Veli'lerin Yunus Emre'ler gibi sevgi neferlerinin hoş görü ırmagından çağlayıp bugünlere kadar gelen bir sevgidir " şeklinde konuştu.
 
c39c7334-4e23-4e15-bcb9-6c2094a4fe57.jpg710d6e9f-56a9-488f-90ce-6d603e814a06.jpg
Bu haber toplam 625 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim