• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ezelden Urfa: Bir Şehir Aforizması

Ezelden Urfa: Bir Şehir Aforizması
Kitap tadı: Mehmet Kurtoğlu’ndan fevkalede uzun bir aforizma

Uzun kitap yazıları yerine bazen üç beş cümlelik, bazen biraz daha uzun haberdar etme mahiyetinde metinler yazmanın daha fazla işe yarayacağını düşünüyorum bu sosyal medyadevrinde. Okuyucunun merakı uyanırsa, gerisini kendi getirir, arar bulur veya alır.

 

Önümüzde Mehmet Kurtoğlu’nun –şimdilik- yeni kitabı var: Ezelden Urfa. “Şimdilik” diyorum, çünkü Kurtoğlu gayet velud bir yazarımız. Yılda dört beş kitap çıkardığı oluyor. Bazen üç dört kitabı birden çıkarıyor. Belki de Ezelden Urfa’nın üzerine yeni bir kitap yayınlamış olabilir.

 

Şehir Kurtoğlu’nun vazgeçilmezlerinden. Şehir, ama tercihan Urfa. Şehir kitaplarının ondan fazlası Urfa ile ilgili. Kitabın başındaki ithaf, müthiş. İbrahim Peygamber’den başlayan bir dizi isim…

 

Kurtoğlu zaman zaman rahatsız edici olmaktan çekinmiyor. O yüzden bu kitabı büyük bir iştiyakla okumaya başlayan Urfalıların sürprizlere hazır olması gerekiyor.

 

Sözü Kurtoğlu’na bırakalım: “Urfa’yı zevk içinde yazmayı istemiştim, fakat şehir -her zamanki alışkanlığıyla- beni dert içinde söyletti…”

 

Sadık Okur

Bu haber toplam 1028 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim