• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Gönlüme Cemre Düştü

Gönlüme Cemre Düştü
İbrahim Ulvi Yavuz’un yeni romanı “Gönlüme Cemre Düştü” Sam Yayının edebiyat dizisi serisinden çıktı.

Yazar, 1990 yılında Mina'da şeytan taşlama dönüşünde El Müeysem Tüneli'nde yaşanan ve "Tünel Faciası" olarak anılan hac kazasında hayatını kaybeden roman kahramanı “genç doktor Sema’ yı anlatıyor.

Beş bölümden oluşan eserde olaylar; öğretmen Nesrin, eşi Erdoğan ve kazada hayatını kaybeden Sema ve ailesi üzerinden günümüzde artık çok da önemsenmeyen arkadaşlık, ahde vefa, sadakat, dostluklara vurgu yapıyor.

Yazar İbrahim Ulvi Yavuz’un bu romanı da diğer eserlerinde olduğu gibi toplumun içinden yaptığı gözlemlere dayanıyor. Akıcı anlatımı ve sürükleyici konusuyla Gönlüme Cemre Düştü’nün  kurgusu, hayatın bizatihi içinden oluşturulmuş. O denli hayatın içinden ki; kitabı okumaya başladığınızda insanlar ve olaylar size hiç yabancı gelmiyor.

Kitabın tanıtım yazsından bir bölüm:

“Bir söz, bir güzel bakış, bir dua... İnsanı bazen alemlerden alemlere götürür, tefekkür dünyasının renkli kapılarından birisini açıverir. O andan itibaren hayat artık bambaşkadır. Renkler değişir. çirkinlikler güzel, güzellikler ise daha cazip bir hale gelir. Katıksız dupduru sevgileri yaşarsınız.

Bu bir inancın, teslimiyetin, huzura ermenin, hayatı yeniden keşfetmenin sonucudur. Roman, bu insanların, bu duyguların bir çile yumağı içinde nasıl sarılıp, nasıl gün yüzüne çıktığını bir bir sergiler.”

Yazar İbrahim Ulvi Yavuz’un bir oturuşta okunabilecek kadar sürükleyici, ilk sayfalardan itibaren  kendine bağlayan  romanı kitapçılardaki yerini aldı.

Gönlüme Cemre Düştü / Sam Yayınları /   Renkli kapak / 172 sayfa

İbrahim Ulvi Yavuz’un Eserleri:

Roman:

Dikenli Yollar (1976), Çalkantı (1978), Korkunun Bedeli (1980), Baharı Beklerken (1984), Son Kavşak (1984), Kıyam Vakti (1984), Hasretin İlk Durağı (1989),  Düşlerin Rengi Soldu (1993), Dört Mevsim Ölüm (2002).

Hikâye:

Küllenmiş Acılar {1990).

Deneme-İnceleme:

Türkiye'de Roman Sanatı ve Gelişimi Üzerine Bir Deneme (1999).

Hatıra:

Mavi Defter - Bir Bürokratın Hatıraları (2002).

Araştırma:

Bolvadinli BilimSanatSiyaset, Din Adamı ve Yöneticiler (2009).

Ansiklopedi:

Bolvadin Ansiklopedisi (2014).

 

Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 2140 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim