• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Halep: La Galibe İllallah

Halep: La Galibe İllallah
TYB Gençlik Biriminin 6 Ocak Cuma akşamı düzenlediği Halep programında Talim Terbiye Kurulu üyesi Dr. İbrahim Demirci ile SETA araştırmacısı Can Acun konuştu.

TYB Gençlik Biriminin 6 Ocak Cuma akşamı saat 18:00'de düzenlediği Halep programında Talim Terbiye Kurulu üyesi Dr. İbrahim Demirci ile SETA araştırmacısı Can Acun konuştu. 

Programı yöneten Rabia Nur Akmaz TYB Gençlik birimi olarak Halep'te yaşananları daha iyi anlayabilmek için düzenledikleri programın önemine değindi. 

Can Acun, Halep ile beraber Suriye genelinde yaşanan savaşın başlamasına sebep olan olayları ve bugüne kadar gelişen savaşın boyutlarını aktardı. Muhaliflerin Halep'te kaybetmesinin sebepleri arasında 2015 Eylül'ünden itibaren şiddetlenen Rusya'nın müdahaleleri, İran devrim muhafızlarının etkisi, rejimim ordusu, DEAŞ'ın ve PYD'nin etkisi gibi unsurları saydı. Türkiye'nin başından beri Suriye ile yürüttüğü ilişkilere de değinen Acun, Halep'ten sivillerin tahliyesi için yaptığı katkılara değindi. 

Dr. İbrahim Demirci ise Halep'te bulunduğu 2088-2009 yıllarında yaşadığı anılar çerçevesinde görüşlerini ve duygularını ifade eden bir konuşma gerçekleştirdi. Bölge halkı ile olan dostluğun izlerini, Türkiye sevgilerini anlatan Demirci, "Bu dostluk düşmanlarımızı korkuttu ve o nedenle başımıza çorap ördüler" dedi.

O yıllarda Suriye'de günlük hayatın içinde dinin fazlaca-abartılı şekilde görünürleşmiş olduğunu aktaran Demirci, İmam Gazali camiine vakit namazı için gittiğinde küçük bir bölümün kullanıldığını gördüğünü cuma vakitleri hariç caminin dolmadığını anlattı ve ihtiyaç olmadığı halde gösteriş için yapılan camilerden de bahsetti. Aramızdaki farklılıları birlikteliğe dönüştürecek olgunlukta olmadığımızı ifade eden Demirci, bir kitapçıdan Mem u Zin alırken kendisine "kürt müsün" diye sorulduğunu ve buna çok üzüldüğünü ifade etti ve ekledi: "Selahaddin Eyyubi, kürt olduğu kadar türk, türk olduğu kadar araptı, onu Selahaddin Eyyubi kılan ise her şeyden önce müslümanlığı idi" dedi. 

İçimizde hala "mağlubiyet ideolojisi" olduğunu söyleyen Demirci, D. Mehmet Doğan'ın Mağlubiyet İdeolojisinin Sonu'nu yazdığını söyledi ve "inşaallah bu sondayızdır" dedi. Müslüman dünyanın yaşadığı zorlukların aşılması için en önce her şeye galip olanın Allah olduğunu unutmamamız gerektiğini ifade etti ve ekledi: La Galibe İllallah 

 

dscf5647.jpgdscf5635.jpgdscf5644.jpg

dscf5620.jpgdscf5625.jpgdscf5649.jpg

Bu haber toplam 2182 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim