• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Harfi Bil Sözü Al

Harfi Bil Sözü Al
Güzel Sözler O'na yükselir.İbn Arabi

Sustur sözlerini, konuşmasınlar. Madem sessiz harfler, suskun kalsınlar. Son anlamı farz edelim ama söz küstü diyelim. Ses olurum sanmışlar alfabede ses bulamamışlar. Alfabemiz harflerden mahrum, harfler alfabede sessiz kalmış. Eski alfabemizin harfleri bütünüyle tarihin sayfalarına gömülerek sessizliğe mahkûm edilir. Yerine yeni harflerden oluşan yeni bir alfabe getirilir. Eskinin yerini yeni alır. Giden harfleri geri getirmezler. Geçmişin sırrının sessizliğe gömülmesine seyirci kalamayız. Geleceğin geçmişte olanları bilmesini sağlamanın önemini anlamak zorundayız. Geçmişi geleceğe aktarmak ancak dil aracılığıyla gerçekleşir. Atalarımızın okuyup yazdıkları dili öğrenerek gelecek nesillere aktarmak için gayrete girilmesi gerekmektedir. Bunun ne denli önemli olduğunu aktarmak isteyen Cemal Şakar, birçok yazar ile bir araya gelerek Sessiz Harfler eserini ortaya koymaktadırlar. Giden harfleri ve geçmişi geri getiremeseler de geçmişin sırrını dil aracılığıyla anlatma gayretine girmektedirler. Anlatabilecek her ayrıntı, öyküler aracılığıyla okura kazandırılmaktadır. Anılar, harflere ses vermese de bu güzel niyetin "tatlı bir hatıra" olarak geleceğe aktarılma düşüncesi için Cemal Şakar'ı ve bütün emeği geçen yazarları; okurlar adına buradan kutluyorum.

Sessiz harflerle tatlı tatlı anlatılan söz, öyküler ile ses bularak okura, sessiz harflere ait öyküleri kazandırmış. Cihan Aktaş, Sadık Yalsızuçanlar, Güray Süngü, Naime Erkovan, Aliye Akan ve Güzide Ertürk gibi birçok yazar bir araya gelerek oluşturdukları Sessiz Harfler, eseri ile okura sessiz harflerin sesi olduğunu duyurma gayreti ortaya çıkmış gibi. Yazarlar tarafından harflerden bir güz kurulmuş. Kurulan güz yine harflerle genişletilmiştir.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/harfi-bil-sozu-al-k5038.html

Bu haber toplam 336 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim