• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Kırmızı Toprak

Kırmızı Toprak
İşte yoldayız. Uykuyla uyanıklık arasında, on beş saat sonra boşluktayız. Bu şehrin rengi neden yok? Gözlerim uykusuzluktan mı renksiz görüyor binaları? “Abi artık buradan ne istiyorlar”.
Tüm yollar levhasız ezbere gidiliyor, insanlar hep bir tanıdık bakışla bakıyor, çocuklar çok masum. Orada kendimizi kirli hissediyoruz, saklanmak istiyoruz.

Hissettiklerimi ileride de hissetmek adına

Yol çok uzun geldi ilk başta. Yaklaşık on iki saat, ömrümün yarısı gibi geçti. Karanlık ve bilinmeze doğru. Dokuz kişiyle beraber, diller de Ömer Karaoğlu nakaratlarıyla. Bir pazar akşamı.

Yarı uykulu-uyanıklık halindeyken aklımıza gelen, bizi ne bekliyor orada, düşüncesi. Hayal edilen birkaç sahne, her şeyin beklentilerimizden daha güzel olması temennisi ile kat edilen bir yol. Bir uçtan bir uca, camdan sızan ve bizi diri tutan soğuklukla… Kendi kimliğimizi bırakıp ortama ayak uyduracağımız üç gün olacak. Ağlamamak için kendimizi sıktığımız ve utandığımız… Ayakkabımızdan, şikâyetlerimizden, mutluluğumuzdan…

İşte yoldayız. Uykuyla uyanıklık arasında, on beş saat sonra boşluktayız. Bu şehrin rengi neden yok? Gözlerim uykusuzluktan mı renksiz görüyor binaları? “Abi artık buradan ne istiyorlar”. Tüm yollar levhasız ezbere gidiliyor, insanlar hep bir tanıdık bakışla bakıyor, çocuklar çok masum. Orada kendimizi kirli hissediyoruz, saklanmak istiyoruz.

Devamı: https://www.insaniyet.net/kirmizi-toprak/

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim