• İstanbul 23 °C
  • Ankara 23 °C

Kudüs’e uyanabilecek miyiz?

Kudüs’e uyanabilecek miyiz?
Halis Mutlu: Kudüs’e Uyanmak

Kudüsle ilgili hissiyatımız zaman zaman yükseliyor, zaman zaman eksiliyor. Şu sıralar ikinci haldeyiz. Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili Arap Birliği’nin olumsuz kararı, bu karar vericiler içinde Filistin’in de bulunması zihinlerimizde soğuk rüzgârlar estirdi. Aktüel konularla ilgili siyasi tavırların temel meseleleri etkilemesi düşünülemez. Kudüs, hatta Filistin konusu ne olursa olsun bizin nezdimizde ehemmiyetini kaybetmemeli. “Arap Birliği” Türkiye’nin Arap topraklarını işgal ettiğini iddia ediyordu. O toprakları Araplara kim tapuladı? Oralar Selçuklu, Osmanlı hakimiyetindeyken kimin topraklarıydı? Selçuklular da, Osmanlılar da oraları İslâm toprağı olarak gördü. Orada ABD askerleri varken, terör örgütü varken Arap topraklarını kurtarmak için “Arap” devletleri neden kıllarını kıpırdatmadılar?

İşte bu sıralar Halis Mutlu’nun “Kudüs’e uyanmak” kitabını okumak lâzım. Kudüs nedir, bizim için (bütün Müslümanlar için, sırf Araplar için değil) önemi nedir? Kavrayabilmek için böyle kitaplara ihtiyaç var. Bilgi vardır da zaman zaman doğrulanması ve tazelenmesi gerekir. Halis Mutlu kitabında aynı zamanda Kudüs’le ilgili yanlış bilinenleri de doğrultmaya çalışıyor

Kudüs’e Uyanmak, bir yanıyla bir gezi rehberi gibi. Bu kitabı okuyarak Kudüs’ü gezerseniz, gördüklerinizi doğru bilmek imkânınız olur. Yoksa bilgi kirliliğinde boğulursunuz.

Halis Mutlu Kudüs’ü mesele edinmiş bir yazar olarak defalarca gittiği, birçok kişiye rehberlik ettiği, neredeyse ezbere bildiği bir yeri anlatıyor. Tabii bu anlatımda onun heyecanı her zaman kendini belli ediyor. Kudüs onu heyecanlandırıyor. Heyecanlanmakta haklı. Kısacası, siz de Kudüs’e uyanmak’ı okuyup gaflet uykusundan uyanın, heyecanınızı tazeleyin. Unutmayın, iman heyecansız olmaz.

Yayınevi: Ravza Yayınları / Yayın Tarihi 2019-10-01 / ISBN 6057577825 / Sayfa Sayısı 149 

 

Bu haber toplam 1694 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim