• İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Küre-Sel ya da Quo Vadis

Küre-Sel ya da Quo Vadis
Son zamanlarda hemen her kesimden insan “küreselciler” ifadesi geçen her türden değerlendirmeyi tarifsiz bir alaycılıkla karşılamakta.

 Küreselcilerden şikayet eden ve kendilerini küresel komploların farkında düşünceli seçkin bir topluluk olarak görenler bu alaycıları uyumakla itham ederken, alaycılar ise bu topluluğu komplo teorilerine kendilerini kaptırmış “düz dünyacılar” olarak görmekteler.

Yakınlarda Covid-19 salgını bağlamında aşı karşıtları ya da aşı tedirginleri ile aşıya olumlu bakanlar arasında da benzer bir karşılaşma söz konusu oluyor. Bu karşılaşmalar eğitimden, iç poltikaya, uluslararası ilişkilere kadar hemen her alanda görülebilmektedir. Ülkede yaşanan hemen her sorunun altında küreselcileri görenlerin karşısında “bırakın komploları, asıl sorun bizde” diyenler konumlanmaktadır. Aralarında daha iyimser olanlar “tamam küreselciler şunu ya da bunu yapıyor olabilir ama biz sağlam ve sağlıklı olursak yaptıkları boşa çıkar” diyebilmektedir. Akıntıya kapılmaktan hoşnut olanlar ise “küreselciler” diye bir şeyin olmadığını düşünebilmektedir.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/2021/09/21/kure-sel-ya-da-quo-vadis/

Bu haber toplam 192 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim