• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Kütübhane Kurmak

Kütübhane Kurmak

Kitaplarından ayrılamayanlar, başkalarına değil vermek,  göster(e)meyen dostlar da var. Bazılarıyla bizzat tanıştım. Bir şey deme hakkımız yok. Mal onun, istediği gibi tasarruf eder. Bendeniz öyle düşünenlerden değilim.  Ayrıca şunu söyleyeyim:  Kitaplarımdan ayrılmış da  değilim.

 

(Öğretmenler Günü Hediyesi)

“Aldığınız ilk kitabın adı nedir?”  sorusuna  herhâlde  “Alfabe” diye cevap vermek yanlış olmaz. Fakat ilkokul kitaplarımızı biz almadık, birileri aldı biz de okuduk dersek daha doğru olur. Bilerek kitap almak ve onları korumak,  kollamak eylemini orta birinci sınıf ile başlatmak gerekir.

İstanbul  İmam Hatip ortaokulu ikinci sınıfta Siyer dersimize -1965 yılında- Hayati Ülkü  Bey geliyordu. Ankara İlahiyatta okuduğu ders notlarına ilave olarak Muhammed Hamidullah’ın  Hz. Peygamber’in Savaşları isimli eserinden de  bizi sorumlu tutuyordu. Unutmayınız orta iki öğrencisiyiz. Ders kitaplarının dışında satın aldığım ve bugüne kadar muhafaza ettiğim ilk kültür kitabı budur diyebilirim.

İstanbul’un kültür dünyasıyla tanıştıkça kitap ve dergi alma işleri gittikçe gelişti ve yaz tatillerinde bunları Rize/Güneyce’ye intikal ettirmenin yolları aranmaya başlandı. 1970-1974 yılları arasında Kayseri Yüksek İslâm Enstitüsü öğrencisiyim ve İstanbul’da Nurettin Topçu tarafından yayınlanan Hareket dergisinin yazarıyım.

Tasavvuf tarihi dersinin hocası da Süleyman Uludağ’dır. Artık kütübhanemizin atardamarını tesbit edebiliriz: Tasavvuf Tarihi ve bununla sıkı ilişkisi olan şiir ve musiki başta olmak üzere bütün güzel sanatlar.

Devamı: https://www.insaniyet.net/kutubhane-kurmak/

Bu haber toplam 152 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim