• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Ritmik Gönül Eğitimi

Ritmik Gönül Eğitimi
Kalbimiz günde yaklaşık 100 bin, yılda 40 milyon, tüm insan hayatı boyunca yaklaşık 2,5 milyar kere, hiç durmadan yaklaşık 8 bin ton kanı vücuda pompalamaktadır.

Yetişkin bir kadında ortalama ağırlığı 200-280 gram, yetişkin bir erkekte ise 250-390 gram ağırlığındadır. Yaşamsal fonksiyonumuzu etkisi altına alan bu organ, göğüs kafesinin altındaki küçük geçitlerden kan pompalayarak bütün bedeni yöneten bir kontrol merkezi konumundadır. Sağlıksal açıdan vücudun baş mimarı denilen kalbe insanoğlu duygularını yüklemiş ve ona atıfta bulunarak eserler yazmış, şarkılar söylemiştir. Adına da kalbin eş anlamı gönül demiştir.

Gönül kelimesi doğuya ait bir kavram olduğu için batı dillerinde karşılığı yoktur. Bu sebeple akıl ile bağdaştırılarak anlatılır. Gözlerini dünyaya yeni açmış bir bebeğin beyni boş bir levha olarak tanımlanmaktadır. Bu kişinin yaşam evresinde doğru ile yanlışı aklına sorarak öğrenmesi sonucu mantıklı gelen her bilgiyi gönlüde kabul edecektir. Akıl ve gönül insanoğlunu tamamlayan parçalar olduğu için birini birinden üstün tutmak anlamsız bir çaba olacaktır.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/2021/09/16/ritmik-gonul-egitimi/

Bu haber toplam 183 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim