• İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Salgın günlerinde edebiyat

Salgın günlerinde edebiyat
“Salgın ve etkileri hakkında düşüncelerini, duygularını ve hissettiklerini yazan çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin metinlerini web sayfamızda yayınlayacağız.

Farklı kıtalarda binlerce insanın ölümüne, ekonomik ve sosyal krizlere neden olan salgın hastalıklar bugün olduğu gibi geçmişte de tarihin akışını değiştirmişti.

Ölümcül hastalıkların arasında ilk sırayı alan, ne kadar süreceği ve kaç kişiyi öldüreceği bilinmeden yayılan; kolera, veba, sıtma, grip gibi salgınlar savaş ve doğal afetlerden daha fazla etkili olmuş.

Geçmişte yaşanan tüm bu acı ve felaketler edebiyata, sanata da yansımış; romanlar, hikayeler, şiirler, destan ve  ağıtlar yazılmış, filmlere konu olmuş.

Bugün dünya yeni bir salgın hastalıkla karşı karşıya. Adı; Koronavirüs. Hemen hemen tüm ülkelerde genç yaşlı, kadın erkek demeden, girdiği her vücutta ağır hasarlar bırakan salgından ölenlerin haberleri peş peşe geliyor.

Hayatımızın seyrini değiştiren Koronavirüs elbette ulusal ve uluslararası akademik araştırmalara ve makalelere yansıyacak. Ama sebep olduğu sosyal, psikolojik, ekonomik ve duygusal etkileri hiç kuşkusuz bugün edebi metinlere de yansımaya başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği olarak, gerek üyelerimizin gerekse salgın ve etkileri hakkında düşüncelerini, duygularını ve hissettiklerini yazan çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin çalışmalarını web sayfamızda metinlerini değerlendirmeye başlayacağız.

Yayınlanması için gönderilen yazılarda, dilbilgisi kurallarına uyulması ve  yazarının adı soyadı ve iletişim bilgilerinin bulunması gerekmektedir. tyb@tyb.org.tr gönderilecek yazılar editörler tarafından incelendikten sonra yayın sırasına göre yayınlanacak, yazıların tüm hukuki sorumlulukları yazarlarına  ait olacak  ve telif söz konusu olmayacaktır.

Türkiye Yazarlar Birliği

Bu haber toplam 1573 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim