• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Şehirler Sesler Anlar

Şehirler Sesler Anlar
Mustafa Doğan Karacoşkun’un yeni kitabı “Şehirler Sesler Anlar” çıktı.

Dinî ve sosyal psikoloji konularında yazdığı kitaplarından ve başarılı bir akademisyen olarak tanıdığımız Karacoşkun, bu eserinde de akıcı bir dil, sade bir üslup ve edebi ifadelere yer vermiş.

Şehirler, sesler, anlar ve terennümler başlığı altında toplanan yazılar, hayatı tüm yönleriyle ele alan bir bakış açısıyla yazılmış.

İlk bölümde doğup büyüdüğü Kilis üzerinden şehir ve insan üzerine değerlendirmeler yapan yazar, Kilis’i Yaşamak mı, Kilis’te yaşamak mı? başlıklı yazısında bu şehri neden sevdiğini şöyle açıklıyor:

“Kilis zaten benim yaşadığım bir şehir olması yönüyle değil, ben de yaşaması sebebiyle ruhumun şehridir. “Bir tahtırevan gibi” gönül tahtıma kurulmuş ve beni sarıp sarmalamaktadır. Gözlerime güven duygusu doldururken, içimi anlatılması zor bir huzur iklimi ile büyülemektedir.”

Her bölümde farklı olaylara, duygu ve düşüncelere yer veren bunu yaparken de oldukça samimi bir yaklaşım sergileyen   Mustafa Doğan Karacoşkun kitabın sunuş yazısında da şu ifadelere yer veriyor:

“Ötelere gitmek kaçınılmaz bir gerçek, en az yaşadığımız hayat kadar. Kim bilir, belki de söylenmemiş cümlelerin ikmali orada mümkün olabilir ancak.  Ya geride  bıraktığımız söylenmiş kelimeler, cümleler, mısralar… Onlar, hiç şüphesiz gökkubbenin duvarlarına yüreklerimizden iz düştüğümüz hoş sâdalâr olarak ses verecektir sonsuza dek …. Biz de söyledik işte. Aslında söylemeksek de olurdu., söyledik. Sükût iklimine ses ve sözle tutunduk. Önce aşk dedik, sonra ve yine  hep aşk dedik. Dedim ya söylemeyebilirdik, sırrımızla uzanabilirdik ötelere, iz bırakmadan sessizce…Beceremedik. Söylemeden, ses vermeden yaşayanları, söyleyemeden gidenleri de sevdik, hürmet eyledik sır saklamalarına, gel gör ki biz bunu  beceremedik. Söz söyledik ve fâş eyledik içimizdeki  sırrı. Aczimizi, zayıflığımızı ayân-beyan eyledik yani…”

251 sayfa olan eserin yayın hakları Kilis Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezine verilmiş.

 İletişim için: Mehmet Sanlı Mahallesi Doğan Güreş Paşa  Bulvarı No: 134 Kilis

 

Mustafa Doğan Karacoşkun’un  Eserleri:

Din Psikolojisi El Kitabı,

Ateist Bir Mistik ErichFromm,

Erich Fromm ve Din,

Kutsal Metin Seküler Analiz,

Dinî ve Sosyal Psikoloji Yazıları,

İlköğretim 4-5-6-7-8. Sınıflar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı  (Komisyon çalışması).

İnanç-Davranış İlişkisi,

İHL Öğrencilerinde Dinî Tutum ve Davranışlar,

Doğudan Batıya Düşüncenin Serüveni,

Yunus’un Çağrısı.

 

Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 1320 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim