• İstanbul 16 °C
  • Ankara 25 °C

Simge isimleriyle marka bir şehir: Malatya

Simge isimleriyle marka bir şehir: Malatya
İyi ve kaliteli bir organizasyonla, hemen olmasa bile beş-on sene içerisinde, tüm dünyada Fethi Gemuhluoğlu ile anılan bir Malatya, M. Said Çekmegil ile anılan bir Malatya çok uzak değil, buna inanıyoruz. Şakir Gönülce yazdı..
Malatya, tarihi süreçte sınırları içinde yaşamış olan rol modelleri, onların geriye bıraktığı eserleri, hem de topyekün oluşturduğu hava ile medeniyetimizin örnek şehirlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Şakir Gönülce'nin kaleminden Malatya'yı anlatarak, Malatya'ta doğmuş-yaşamış büyük isimleri tekrar gündeme taşıyarak, kültürel anlamda markalaşmış bir Malatya görme hayalimize tüm okurlarımızı ortak ediyoruz. İyi ve kaliteli bir organizasyonla, hemen olmasa bile beş-on sene içerisinde, tüm dünyada Niyazi-i Mısri ile anılan bir Malatya, M. Said Çekmegil ile anılan bir Malatya çok uzak değil, buna inanıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde farklı şehirlerimiz için de bu tip çalışmaları sizlere sunabilmeyi hedeflemekteyiz. Bu yazıların gerekçesi için tıklayınız: http://www.dunyabizim.com/Manset/18603/dunya-bizim-marka-sehirler-uzerine-dusunmeye-davet-ediyor.html (Dünya Bizim)

Malatya Malatya bulunmaz eşin/ Gönülleri coşturur ayla güneşin/ Aman aman aman Kernekli misin/ Kernek'e de gelmeye yeminli misin”

Malatya ile ilgili bir habere Malatya türküsüyle başlamak kadar doğal bir şey olamaz sanırım. Bu satırları okurken umarım bu türkünün melodisini hatırlıyor ve hafiften mırıldanıyorsunuzdur. Sizler bu türkünün melodisini mırıldanırken, “Malatya deyince ilk akla gelen nedir?” diye bir soru yöneltsem, şüphesiz çoğunuzun aklına ya kayısı gelecek ya da 8. CumhurbaşkanımızTurgut Özal. Ama Malatya'nın ünü ve ünlüleri inanın bunlarla sınırlı değil. Özellikle yetiştirdiği çok önemli şahsiyetler ile ön plana çıkıyor Malatya. İşte burada birkaç ismi tanıtmak istiyorum sizlere.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18850/simge-isimleriyle-marka-bir-sehir-malatya.html

Bu haber toplam 990 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim