• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Suadiye Vapuru

Suadiye Vapuru
Şeyda Bolkan’ın 2018 yılında Kanguru yayınlarından çıkan” Suadiye Vapuru” bir solukta okunacak önemli bir öykü kitabı. Eser, okuyucuyu sıkmadığı gibi okurken bazen üzülüyor bazen de seviniyorsunuz.

“Karlı Bir Gün” bu öykülerden biri.

Sabahtan başlamıştı kar yağmaya. İş yerinde sıkışıp kalmıştık servisi gelenler şanslıydı. Bineceğim servis kaza yapmış bu hava da eve gitmen çok zor acaba ofiste mi kalsam.

Düşünceler kafamda dönüp dolaşırken semtte oturan arkadaşım geldi yanıma:-“Eşim beni bir durak aşağıdan alacak arabayla. İstersen bizimle gelebilirsin.” Çok sevindim, hemen fırladım.

Kar giderek şiddetini arttırmıştı arabaya binmemiz için yokuş aşağı inmemiz lazımdı fakat yerler çok fazla kayıyordu. El ele tutuştuk iş arkadaşımla: “ Yan yan basalım. Daha güvenli” dedim. Ancak karla beraberinde rüzgarda esmeye başlamıştı, yerler kaygandı ve ilerlememize izin vermiyordu tam o sırada. Bir erkek sesi: “Bayanlar tutun elimden!”

Adamın elinden tutup rüzgarın azalmasını bekledik. Zayıf bir anını bekleyip kendimizi arabaya attık. Bindiğimiz gibi arkadaşımın eşi bastı gaza, “Durdum mu kalkamam, zor çalıştırdım” diyerek, geride kalmıştı hoş görünümlü adam bir teşekkür bile edemeden.

“Mavinin  lacivertle sarmal yaptığı ölümsüzlük hissi veren uçsuz bucaksız bir alanda buluşmuş iki deniz, biraz kaygılı ama kardeşçe. Sırtımı dayamışım travertene, ayağım toprakta. Seyrediyorum sonsuzluğu, düşünüyorum ne düşündüğümü bilmeden...”

“ Sımsıcak Eller, Suadiye Vapuru, Yürüyordum, Sevgi Yolu’ndan Burgaz’a, Siyah Köpekli Kadın, Hakkı Kara, Eski Bir Dost Gibi, Aşk, İki Denizin Birleştiği Yerde, Ormandaki Canlar, Parktaki Martı, Takım Elbiseliler, Doğum Günü Partisi, Yitip Giden ” kitapta bulunan diğer öykülerin başlıkları.

Suadiye Vapuru/ Yazarı: Şeyda Bolkan /Türü: Öykü/ Yayın Yılı: 2018 / Yayınevi: Kanguru/ Sayfa Sayısı: 80

İpek Eraslan

Bu haber toplam 1658 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim