• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Tembellik Bir Lüks Müdür?

Tembellik Bir Lüks Müdür?
Paul Lafargue "Marx'ın Damadı", sosyalizm tarihinde, Marksizmi Fransa'ya ilk getiren düşünür ve eylem adamı sayılmaktadır.

Yazarımız cumhuriyetçi, sosyalist, materyalist ve ateist bir düşünürdür. Kitap yazarın 1880 yılında gazetede yayınladığı makalelerden oluşmaktadır.

Kitabı okumaya başlamadan önce bahsedilen tembellik hakkının. Gündelik bir dil üzerinden kişisel ve mizahi bir anlatım çerçevesinde ilerleyeceğini düşünerek elime almıştım. Kitabın ana temasında ki beklentim modern toplum bireyinin eleştirisiydi. Fakat kitabın ilk bölümünden itibaren sosyal ve ekonomik içerikli kişisel bir isyan yerine, kapitalist bir sistem eleştirişi olarak karşıma çıktı. Toplumsal sorunlar üzerine eğilerek beklentimin dışında bir okuma edimi olduğunu söyleyebilirim.

Marx'ın damadı olan yazarımız Marx'ın düşünce yapısını, ideolojisini, sınıf üzerindeki çıkarımlarını eserine de eleştirel bir dille yansıttığını görüyoruz. Kısacası toplumsal sosyolojik alt tabanlı bir düşünce perspektifinin ürünü olarak "Tembellik Hakkı" karşımıza çıkmaktadır.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/tembellik-bir-luks-mudur-k4690.html

Bu haber toplam 390 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim