• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Türkiye eksenine doğru...

Türkiye eksenine doğru...


Türklerin İslâm tarihine girişi, İslâm tarihinin kaderini değiştirmekle kalmadı, dünya tarihinin akışını da şekillendirdi, bin yıl dünya tarihini Müslümanların yapmasını sağladı. Türklerin İslâm tarihine girişi kemal noktasına Osmanlı’yla ulaştı. Osmanlı, dünyaya evrensel medeniyet modelinin parametrelerini sundu.

Batılıları korkutan asıl tehlikeli gelişme, Türklerin yeniden tarih sahnesine çıkma, dolayısıyla Türkiye Ekseni olarak adlandırılabilecek bir fikrin adım adım hayata geçirilmesi ihtimalinin belirmesidir. O yüzden İslam düşmanlığının ardından Türk düşmanlığı pompalanıyor Batı'da! Fakat korkunun ecele faydası yok!

Soğuk Savaş bitirildikten sonra 1990'lı yılların başından itibaren Batı ittifakı, başta NATO olmak üzere bütün kurumlarıyla, İslâm'ı Batı'nın çıkarlarının önündeki en büyük tehdit olarak belirledi ve “terörle savaş” adı verilen bir konsept icat ederek hem İslâm'ı terörle özdeşleştirdi hem de böylesine aşağılık bir yola başvurarak İslâm'ın postkolonyal süreçte yeniden İslâm dünyasının kaderini belirleyebilecek yegâne aktör konumuna gelmesini önlemek amacıyla İslâm'la postmodern ve kirli bir savaş başlattı.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/turkiye-eksenine-dogru-3580444

Bu haber toplam 399 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim