• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

TYB Ödülleri sahiplerini buldu

TYB Ödülleri sahiplerini buldu
Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) kuruluşunun 45'inci yılında 41’incisini düzenlediği “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri” sahiplerini buldu.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) kuruluşunun 45'inci yılında 41’incisini düzenlediği “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri” sahiplerini buldu.
TYB, yeni yılın ilk gününde Ankara’daki bgenel merkezinde 41’incisini düzenlediği “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri” sahiplerini düzenlenen basın toplantısı ile duyurdu. Toplam 29 kategoride ödül alan isimleri açıklayan TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi. 2023 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetleri anlatan Arıcan, “Kamu, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve özel sektörler ile iş birliği yaparak ülkemizin dört bir yanında binlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimimizin sonucunda oluşan kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri düzenleyeceğiz. Özellikle ‘Cumhuriyetin 100 yılında Balkanlar'dan Orta Asya’ya Türk Edebiyatı’ ve ‘Kuruluşunun 100. Yılında Edebiyatın Yüzüncü Yılı’ temalı uluslararası bilgi şölenleri için tüm hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.
2022 yılında da Türkiye’de yaşanan kültür, sanat ve düşünce hayatındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerine değinen Arıcan, “45 yıllık birikim ve tecrübe ile yıl içinde yönetim kurulumuzun kapsamlı araştırmalarının yanı sıra ülkemizin seçkin gazeteci, yazar, çevirmen, editör, şair ve eleştirmenlerinin görüş ve önerilerinden de yararlanarak eser sahibinin dünya görüşü ve ideolojisine bakılmaksızın yılın yazar, fikir adamı ve sanatçılarını belirliyoruz. Ödüllerin kalıcı, geleneksel ve değerli olması için TYB Yönetim Kurulunda görev yapan arkadaşlarımızın ve seçici kurul üyelerinin eserleri değerlendirmeye alınmamaktadır. Ayrıca aynı dalda bir kişiye üst üste ödül verilmemektedir” diye konuştu.
Basın toplantısının ardından TYB Genel Başkanı Arıcan, 2022 Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri’ni kazanan isimleri açıkladı. Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri’ni kazanan isimler şöyle:

Devamı: http://www.erzurumgazetesi.com.tr/haber/TYB-Odulleri-sahiplerini-buldu/154503

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim