• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

TYB vefat eden üyelerini andı

TYB vefat eden üyelerini andı
Türkiye Yazarlar Birliği kuruluşunun 45. yıl faaliyetleri kapsamında vefat eden üyelerini anmak için özel bir etkinlik düzenledi.

04.02.2023 tarihinde TYB Genel Merkezi Mehmet Akif Divanında yapılan programa geçmişte kültür, sanat, edebiyat alanında önemli eserler vermiş ahirete intikal eden 117 yazar ve şairin aileleri, arkadaşları ve dostları katıldı.

Duygulu anların yaşandığı programın açılışında bir konuşma yapan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan “Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşundan bugünlere gelmesinde emeği geçen, samimiyetle istikrar üzerine beraber yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızı, dostlarımızı anmak amacıyla bir araya geldik. Yaşadıkları dönemde gerçekten ülkemize önemli eserler kazandırmış değerlerimizi rahmetle anıyoruz.” dedi.

3-(4)-001.jpeg

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Nurettin Topçu gibi isimlerin hiçbir beklenti gözetmeksizin ülkemizin ruh cephesini inşa etmek için büyük gayretler gösterdiğini belirten Arıcan, anılacak 117 şair, yazar ve fikir insanlarının da kendi alanlarında ruhumuzu zenginleştiren faaliyetler içinde olduklarını belirtti.

Genel Başkan Arıcan’ın konuşmasından sonra; Muhsin Yazıcıoğlu, Abdurrahim Karakoç, Ömer Lütfi Mete, Mehmet Âkif İnan, Erdem Bayazıt, Orhan Okay, Rıfkı Kaymaz, A. Vahap Akbaş, Yücel Çakmaklı, Cinuçen Tanrıkorur, Alaaddin Özdenören, Hasan Nail Canat, M. Ragıp Karcı, Hüseyin Albayrak, Ferhat Koç, Hayrettin Orhanoğlu ve Emine Işınsu’nun da aralarında bulunduğu TYB’nin vefat eden üyeleri yâd edildi.

Programda vefat eden üyelerin isimleri okundukça, arkadaşları, dostları ve aileleri anılarını, yaşantısı ve başarılarına dair görüş ve düşüncelerini paylaştılar.

2-(5)-003.jpeg

Duygulu anların yaşandığı programın sonunda bir değerlendirme konuşması yapan TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, “Burada ismi sayılan, bilgi verilen TYB üyesi arkadaşların, dostların hemen hemen hepsini tanıyorum. Hepsiyle ilgili ayrı ayrı konuşsam yeri var.  Acı tatlı hatıralarımız, yolculuklarımız var. Hepsine rahmetler diliyorum. Az önce gördüğünüz isimler ve onlara ait bilgiler aslında bir camianın fotoğrafıdır aslında. Türkiye Yazarlar Birliği çatısı altında bulunan bu şahsiyetlerin yazdıkları gazete ve dergilerde, siyasi partilerle ilişkilerinde nasıl bir esim çizdiklerini tasavvur edebilirsiniz. TYB’nin 45. Yıl faaliyetleri vefat eden üyelerini anarak başladı. Önce vefat eden arkadaşlarımızı yad edelim sonra da diğer faaliyetlerimizi icra edelim istedik. ”diye konuştu.

Programın sonunda TYB Genel Sekreteri Mehmet Kurtoğlu aşr-i şerif okudu ve hep birlikte vefat eden üyeler için dua edildi.

4-(2).jpeg

Bu haber toplam 423 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim