• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

TYB’de Çevrimiçi Bayramlaşma

TYB’de Çevrimiçi Bayramlaşma
Kurban Bayramının üçüncü günü Türkiye Yazarlar Birliği’nde bayramlaşma yapıldı.

TYB kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan’ın da katıldığı program 02.08.2020 tarihinde Zoom üzerinden görüntülü görüşme sistemiyle gerçekleştirildi.

Programın açılışında katılımcıların bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, korona virüsünün etkisini sürdürdüğünü, kendimizin ve sevdiklerimizin zarar görmemesi için yapılan uyarıları dikkate alalım hatırlatmasında bulundu.

Bu süreçte, genel kurul dahil tüm faaliyetleri ertelediklerini vurgulayan Başkan Arıcan,  “Kurucu Genel Başkanımız D. Mehmet Doğan ve arkadaşlarının 42 yıl önce kurdukları Birliğimiz faaliyetlerine ara vermeden, toplum yararına gerçekleştirdiği etkinliklerle bugünlere geldi. Ak saçlılarımız; Mehmet ağabey, İbrahim Ulvi ağabeyimiz ilk günkü heyecanlarıyla bize yardımcı oluyorlar. Kendilerine tüm camiamız adına teşekkür ediyorum. Toplu katılımlı, yüz yüze olan etkinlikleri erteledik ama genel merkez, şubelerimizde ve temsilciliklerimizde faaliyetlerimiz sosyal medya üzerinden devam ediyor. Bu süreçte çok önemli konuşmacı konuklarımız oldu. Ayrıca, zaman zaman katıldığımız programlarda kültürün, sanatın, edebiyatın önemine vurgu yaptık.” diye konuştu.

Genel Başkan Başdanışmanı ve TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz’da yaptığı konuşmada, dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınının ilk görülmeye başladığı tarihten itibaren TYB’de gerekli tedbirleri aldıklarını, virüsün etkisi azaldıkça da yapılan uyarılar ışığında birliğin devamlı açık olduğunu ve hizmetlerin aksamadan yürütüldüğünü belirtti.

Bayramlaşmaya; TYB kurucu ve şeref başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, TYB Vakfı ikinci Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Yönetim Kurulu Üyesi H. Mahmut Erdemir, İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Bursa Şube Başkanı  Mustafa Baki Efe, Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya, Kırşehir Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi Maksut Yiğitbaş ve İdari İşler Müdürü Mustafa Ekici katıldı.

Bu haber toplam 649 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim