• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Yazarlar Birliği'nden Macron'a tepki

Yazarlar Birliği'nden Macron'a tepki
Türkiye Yazarlar Birliği, Fransa başta olmak üzere son günlerde bazı Avrupa ülkelerinde yaşanan İslam'a ve Müslümanlara yönelik saldırıları kınadı.

Fransa’nın Müslümanlara yönelik saldırılarına tepkiler sürüyor. Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Türkiye’nin yazarları, düşünürleri ve edipleri olarak Avrupa’daki durumu büyük bir endişeyle takip ettiklerini söyledi. Arıcan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslâm karşıtı açıklamalar yapması ve Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürlerin devlet dairelerine ait binalara yansıtılması talimatını vermesinin akılla izah edilemeyeceğini ifade etti. 

Kalpleri taşlaşmış 

Dünyanın sevgiye, hoş görüye, barışa, yardımlaşmaya en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde yapılanların kabul edilemez olduğunu kaydeden Arıcan, “Peygamberimize bu hadsizliği yapanların kalpleri taşlaşmış, gözleri İslâm düşmanlığı ile kararmıştır” dedi. 

Fransa'da Müslümanların hayatlarından endişe duymaya başladıklarının altını çizen Arıcan, “Ülkemizdeki düşünür ve yazarlar başta olmak üzere, dünyadaki tüm insan hakları, inanç ve din özgürlüğü savunucularını bu konuda sesiz kalmamaya, net bir tavır almaya davet ediyorum. Sizler susup sessiz kaldıkça, Avrupa'da İslamofobiyi tetiklemek isteyenlere gün doğacak, Müslümanlara karşı başlatılan sindirme ve sistematik baskılar artarak devam edecektir” açıklamalarında bulundu.  

Milat Gazetesi

https://www.milatgazetesi.com/haber/yazarlar-birliginden-macrona-tepki--376/

Bu haber toplam 276 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim