• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Yeni Üyemiz: Tevfik Karabulut

Yeni Üyemiz: Tevfik Karabulut
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) yeni üyelerini tanıtıyor.

1392 numaralı üyemiz; Tevfik Karabulut

İlk ve Orta tahsilini Ordu’da lise tahsilini Trabzon ve Erzurum’da tamamladı.  Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Halen Ordu’da serbest avukatlık yapıyor.

Gençlik yıllarından bu yana çok sayıda sivil toplum örgütünde ve meslek kuruluşunda başkan ve yönetici olarak görev alan Tevfik Karabulut halen Ordu Aydınlar Ocağı Derneği ile Ordu Şairler Yazarlar ve Sanatseverler Birliği Kültür Derneğinin de (ORŞAYAB) başkanlığının yürütüyor.

Araştırma-yazar olan Tevfik Karabulut’un “AKREBİN KISKACINDA TÜRKİYE”, “Bir Sinsi Savaşın Öyküsü”, “KOD ADI ILIMLI İSLAM”, “Tarihten Bugüne, Dinler, İnançlar Laik ve Seküler Anlayışlar Üzerinden Sürdürülen GÜÇ VE İKTİDAR OYUNU” adlı geniş kapsamlı araştırma inceleme ürünü eserleri yanında  “HAZAN VAKTİ” ve “BU KERVAN GÜNEŞE GİDER” isimli şiir kitapları vardır. Yine Ordu Şairler Yazarlar ve Sanatseverler Birliği Kültür Derneği adına şair Musa İşleyen ile birlikte hazırlayıp yayınladıkları “ORDU ŞAİRLER VE YAZARLAR ANTOLOJİSİ” isimli eserleri mevcuttur. Ayrıca  yayına hazır bir eseri bulunmaktadır. Karabulut’un ayrıca çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanan çok sayıda makalesi ve şiiri bulunmaktadır.

 Tevfik Karabulut evli ve dört çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 581 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim