• İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Altıyedi Yayında

Altıyedi Yayında
Altıyedi Masumi̇yet'le Çıktı

Altıyedi Sanat Edebiyat Dergisi'nin Yaz-2023 sayısı (16. sayı), "Masumiyet" anadosya konusu ve "Sivas Hâlâ Yanıyor" gündem dosya konusuyla yayımlandı.

Elli beş yazar, şair ve çizeri buluşturan Altıyedi; dosya yazılarının dışında öyküler,şiirler, söyleşiler, kitap incelemeleri ve edebiyat soruşturmasıyla okurlarının karşısına 104 sayfa olarak çıktı.

Kapak tasarımı Mine Yörük'e ait olan sayıya ayrıca Kürşat Coşgun, Betül Sinanoğlu ve Hüseyin Esen de çizimleriyle katkı verdi.

Ahmet Özer'in "Yaşama Masumiyet Duygusuyla Bakabilmek" ön yazısı ile işlenen, girişyazısı Yunus Aykut Kırbıyık ve Mine Yörük tarafından derlenen "Masumiyet" dosyasında Can Şafak, Adnan Gerger, Prof. Dr. Cemal Sakallı, Levent Turhan Gümüş, Özcan Temel, Onur Uzer, Ali Kaya; "Sivas Hâlâ Yanıyor" gündem dosyasındaysa Attila Aşut, Ender İmrek, Emirhan Oğuz,Levent Turhan Gümüş ile Ayça Şebnem yer aldı.

Masumiyet sayısına öyküleriyle Üzeyir Karahasanoğlu, Esra Kahya, Fatih Parlak,Demet Eker, Ahmet Cengil, Elmas Tunç, Halil Yörükoğlu, Fatih Selvi ve Mehtap Sezer; şiirleriyle Levent Karataş, Bahtiyar Kaymak, Öncü Karakaya, Öztekin Düzgün, Turgay Yazıcı,Funda Süyür, Mehmet Rayman, Haluk Demiralp, Doğu Kaşka ve Mine Yörük; yazılarıyla Kürşat Coşgun, Olcay Karay, Gönül Malat, Serdar Gürsoy, Doğu Karaoğuz; aforizmalarıyla Kenan Sarıalioğlu yer aldı.

Bora Ercan'ın Kıbrıslı şair Gür GençAlaaddin Kara'nın Enis Algır ve Üzeyir Karahasanoğlu'nun Ayla Burçin Kahraman söyleşileri de sayfalar arasında.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/altiyedi-yayinda-k5761.html

Bu haber toplam 272 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim