• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

URFADAN DERGİSİ YAYIMLANDI

URFADAN DERGİSİ YAYIMLANDI
Dört ayda bir yayımlanacak olan Urfa'dan dergisi, öğretmen ve öğrencilerimizin entelektüel ufkuna hitap etmeyi amaçlıyor. Dergi, yenilik ve tazeliklerle dolu mecraların yanı sıra bilim, kültür, sanat gibi diğer alanlara da yelken açıyor.

Dergide röportaj, portre, şiir, deneme, hikâye türlerinde duayen yazarların yanında genç yeteneklere de yer verilmiş. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin değişik türde yazılar kaleme almasını ve kendilerini ifade etmesine özel bir önem verdiklerini ifade eden Şanlıurfa İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, dergide akademik yazılardan edebiyat ürünlerine, röportajlardan okuma kültürüne uzanan çok zengin içeriklerin yer aldığını belirtti.

Urfa'dan Merhaba, Türkiye'ye Merhaba

Urfa'dan zamana, mekâna ve edebiyat dünyasına açılan Urfa'dan dergisi, İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun öğretmenlerimizin kültür-sanat çalışmalarının önemini açıklayan takdim yazısıyla açılıyor. Dergi için hayatın akışına yeni düşünce yolları açtığını kaydeden Sultanoğlu, sunuş yazısında şu noktaya dikkat çekiyor: "Amacımız Urfa'dan dergisinin öğretmen ve öğrencilerimizin katkısıyla ülke çapında aranan, okunan ve kütüphane raflarında yer alan hatta ilmî makaleler hazırlayan araştırmacıların atıflar yapacağı bir dergi haline gelmesidir. Entelektüel bir bakış açısı sunan Urfa'dan dergisi sayesinde Şanlıurfa'da eğitime dair konuları her sayıda daha da geliştirerek sizlerle paylaşacağız. Öğretmen ve öğrencilerimizin ilham veren ve ufuk açan bu çalışmaları bir yayın hâline gelmesinden ötürü çok sevinçliyiz." dedi.

Ateşin Yakmadığı İklimden Bir Yürek Serinliği

Genel yayın yönetmeni Eyyüp Azlal, eğitim ve öğretim faaliyetleri içerisinde dergilerin önemine değindiği editörden yazısıyla Urfa'dan dergisinin oluşum ve gelişim yolculuğuna dikkat çekmiş. Azlal, derginin ser-levhasında "Ateşin yakmadığı iklimden bir yürek serinliği" ile Urfa'da tarih içindeki zenginliğin aktüel hayattaki yansımalara kucak açtığını belirtti.

Dergide Ebru Subaşı Kırıkçı'nın "Sadettin Ökten Hocanın Medeniyet Tasavvuru" üzerine aydınlatıcı yazısını Berrin Modanlı'nın Pi Sayısı ile yapılan röportaj izliyor. İbrahim Halil Tezölmez, Bir Rüzgârdır Zaman şiiriyle rüzgâra ve zaman meydan okuyor. Urfa'da daha önce görev yapmış şair Mehmet Baş'ın "Urfa'da Bir Gögercin" şiiri, bu şehirdeki güvercin meraklılarının ilgisine sunulmuş. 

Devamı: https://sanliurfa.meb.gov.tr/www/urfadan-dergisi-yayimlandi/icerik/3546

Bu haber toplam 393 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim