• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

5. Ahlâk Şûrâsı devam ediyor

5. Ahlâk Şûrâsı devam ediyor
Türkiye Yazarlar Birliği ve HAK-İŞ Sendikasının “Mehmet Âkif Ersoy’un Aziz Hatırasına” ithaf ettikleri “İş Ahlâkı, Çalışma Hayatı ve Safahat” konulu 5. Ahlâk Şûrâsı açılış dersinden sonra oturumlarla devam ediyor.

Şûranın ilk oturumunun başkanlığını  Prof. Dr. Ali Osman KURT yaptı. “İş Ahlâkı: Safahat Eksenli Bir Nazar” konu başlıklı bu oturumun konuşmacıları ve bildiri başlıkları:   Prof. Dr. Mahmut Hakkı AKİN - Safahat‘ta İş Ahlâkı, Prof. Dr. Sefa SAYGILI - Sosyal Psikoloji Açısından Safahat ve Öğr. Gör. Tarkan ZENGİN- Mehmet Akif İş ve Çalışma Hayatına Dair Ne Söyler?

1.-oturum.jpg

Bilim adamları, yazarlar, sendikacılar ve felsefecilerin büyük ilgi gösterdiği şûranın 2 oturumunun başlığı “İş Ahlâkına İlişkin Bir Teklifimiz Var mı?” Prof. Dr. İbrahim AYDINLI’nın yönettiği panelin konuşmacıları ve konu başlıkları: Prof. Dr. Mahmut ARSLAN - İş Ahlâkına İlişkin Genel Bir Çerçeve, Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK - Tevhidi Düşünce Bilgi Yönteminin “İş Ahlâkı“ Anlayışına, Yönelik Özgün Yaklaşımı ve Doç. Dr. Muhammet Enes KALA - Kadim Ahlâk Felsefesi İş Ahlâkına Dair Ne Söyler?

2.oturum.jpg

İlk günün 3. ve son oturumunu Dr. Osman YILDIZ yönetti. “İş ve Meslek Ahlâkına Dışarıdan Bakmak” konu başlıklı bu oturumda bildiri sunanlar ve konu başlıkları: Prof. Dr. Celal TÜRER - Pragmatik Açıdan Meslek Ahlâkı, Prof. Dr. Hasan Yücel BAŞDEMİR - İngiliz ve Alman İş Ahlâkının Temel Motivasyonlar Yönünden Karşılaştırılması ve Dr. Higashitotsu KUTLUK - Japon İş Ahlâkı.

3oturum.jpg

Her oturumdan sonra müzakere ve değerlendirmelerin yapıldığı, iş ve çalışma hayatı başta olmak üzere ahlâkın ilişkili olduğu tüm disiplinlerin masaya yatırıldığı  ‘Çalışma Hayatı ve Safahat' konulu 5. Ahlak Şurası, 26. 12. 2021 günü de devam edecek. Program, Pazartesi günü şuranın sonuç bildirisinin sunulmasıyla sona erecek. 

5. Ahlâk Şurası, HAK-İŞ Konfederasyonun Youtube hesabından https://www.youtube.com/watch?v=jPFvNAprHuI canlı olarak da yayınlanıyor.  

ahlak-001.jpg

Bu haber toplam 471 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim