• İstanbul 21 °C
  • Ankara 26 °C

D. Mehmet Doğan'dan: “İyi polis” imralı’daki mi?

D. Mehmet Doğan'dan: “İyi polis” imralı’daki mi?
“İm­ra­lı mah­pu­su”nun öne sür­dü­ğü çö­züm öne­ri­le­ri Kan­dil çe­te­si ta­ra­fın­dan red­de­dil­miş. HDP’­li­ler de “Kan­dil böy­le di­yo!” di­ye açık­la­ma yap­mış­lar. (İm­ra­lı öy­le di­yor, Kan­dil böy­le di­yor, sen ne di­yor­sun?)

“İm­ra­lı mah­pu­su”nun öne sür­dü­ğü çö­züm öne­ri­le­ri Kan­dil çe­te­si ta­ra­fın­dan red­de­dil­miş. HDP’­li­ler de “Kan­dil böy­le di­yo!” di­ye açık­la­ma yap­mış­lar. (İm­ra­lı öy­le di­yor, Kan­dil böy­le di­yor, sen ne di­yor­sun?) 

Bu­na ina­na­lım mı? 

İnan­mak şi­fa­dır! Son za­man­lar­da mem­le­ke­tin şi­fa­yı bul­ma­sı için inan­mış gi­bi ya­pı­yo­ruz! 

Ha­di yi­ne ina­na­lım! Bu­nun üze­ri­ne bir ga­ze­te­ci, İm­ra­lı mah­pu­su­nu gök­le­re çı­ka­ran bir ya­zı ka­le­me al­mış. Bu­nu oku­duk­tan son­ra, bu “i­yi po­li­s”­in ma­su­mi­ye­ti­ne, Tür­ki­ye­’yi he­pi­miz­den faz­la sev­di­ği­ne inan­mak­tan baş­ka ça­re­niz kal­mı­yor. 

Bir oto­mo­bil, sa­yı­sız ka­za yap­mış; her ta­ra­fı de­lik de­şik ol­muş. Sa­tı­cı­nın bi­ze ye­min bil­lah söy­le­di­ği şu: Ara­ba sı­fır ki­lo­met­re!

Bir ek­sik etek “mü­te­fek­kir su­nu­cu­” da mez­kur mah­pu­sun ser­best bı­ra­kı­la­ca­ğı­nı if­ti­har­la açık­la­mış. Ken­di adı­na mı? Bir yer­ler­den bir tü­yo mu al­dı, bi­lin­mez. 

Evet unut­ka­nız! Ha­fı­za­mız za­yıf. Dün olan­la­rı bu­gün ha­tır­la­mı­yo­ruz. Bi­zim unut­kan ol­ma­mız ne­yi de­ğiş­ti­ri­yor? 

Da­ha doğ­ru­su unut­ma­lı mı­yız? 

Me­se­la, İs­tik­lâl Mah­ke­me­le­ri­ni unut­ma­lı mı­yız? Der­si­m’­i unut­ma­lı mı­yız? Da­ha da­mar­dan so­ra­lım: Mus­ta­fa Muğ­la­lı­’nın ma­sum va­tan­daş­la­rı kur­şu­na diz­dir­me­si­ni unut­ma­lı mı­yız? 

Biz çok­tan unut­tuk! Mü­ret­tep Me­ne­men va­k’­asın­dan son­ra ku­ru­lan Di­van-ı Har­b’in rei­si Ge­ne­rol Mus­ta­fa Muğ­la­lı... 37 idam ka­ra­rı... İdam edi­len­ler ara­sın­da Ha­yi­moğ­lu Jo­zef de var! Bir Ya­hu­di es­naf “ir­ti­ca­”dan idam edi­li­yor! Me­ne­men Ör­fî İda­re (sı­kı­yö­ne­tim) Ku­man­da­nı Fah­ret­tin Pa­şa işin cid­di­ye­ti­ni şöy­le açık­lı­yor: "Bun­la­rın hep­si, kö­mür­cü, fı­rın­cı, ayak­ka­bı­cı, kah­ve­ci çı­ra­ğı... Bun­lar mı in­kı­lâ­bı yı­ka­cak, de­vi­re­cek?" 

Sa­de­ce bu mu? Bu ha­di­se­nin nak­şî ta­ri­ka­tı ta­ra­fın­dan tah­rik edil­di­ği­ni öne sü­re­rek İs­tan­bu­l’­dan 84 ya­şın­da­ki Şeyh Esat Er­de­bi­li­’yi Me­ne­me­n’­e ge­tir­ti­yor­lar. Bu yaş­ta bi­ri­ni as­mak dün­ya nez­din­de hoş kar­şı­lan­maz ta­bi­î ki. İd­di­ala­ra gö­re, sağ­lık­cı­la­ra iğ­ne vur­du­ru­la­rak ha­ya­tı so­na er­di­ri­li­yor. Bu­nun­la de ye­ti­nil­me­yip, Şeyh Esat Er­de­bi­lî­’nin ye­ri­ne oğ­lu Meh­met Ali idam edi­li­yor.

De­dik ya, biz bun­la­rı ya bil­mi­yo­ruz, ya da unu­tu­yo­ruz. 

Fa­kat Muğ­la­lı­’nın bir vu­ku­atı var ki as­la unu­tul­mu­yor. Özalp ola­yı! 32 va­tan­da­şın yar­gı­sız in­fa­zı ya­ni. 

Muğ­la­lı­’nın Me­ne­men va­k’­asın­dan yar­gı­lan­ma­sı dü­şü­nü­le­mez, ama Van Özalp ola­yın­dan ötü­rü mah­ke­me edi­lir. 1949’da­ki mah­ke­me­de, yaş du­ru­mun­dan 20 yıl hap­se mah­kûm olur. Ce­za­sı­nı çe­ke­me­den 1951’de ölür!

2004’te ti­pik bir den­siz­lik ya­pı­lır ve adı     “Ö­zalp Ta­bur Sı­nır Ko­mu­tan­lı­ğı Kış­la­sı­”na ve­ri­lir. Ta­bi­i tep­ki ile kar­şı­lan­dı. 2011’de bu ta­be­la kal­dı­rıl­dı!

Ge­le­lim sa­de­de!

Dev­le­tin in­ce si­ya­se­ti­ne bi­zim ak­lı­mız er­mez. Fa­kat ka­mu vic­da­nı­nı tes­kin et­mek ko­lay de­ğil­dir. Eğer şim­di “i­yi po­li­s” mu­ame­le­si ya­pı­lan zat bun­ca kan­lı ha­di­se­nin fai­li ise, ki bu yüz­den mah­kûm edil­di; öy­le ko­lay­ca eli­ni ko­lu­nu sal­la­ya­rak dı­şa­rı­ya çı­ka­maz!

Onun ser­best ka­la­ca­ğı Kan­dil pro­pa­gan­da­sı­dır. 

Bir ta­kım di­ri­si kan­dil­li­ler de Kan­dil çe­te­si­ne ça­nak tut­mak­tan baş­ka bir şey yap­mı­yor!

Bu­gü­nün iyi po­li­si­nin ya­ka­lan­dı­ğı gün ya­zı­lan­la­rı ha­tır­la­ya­lım. Dün Öz­ge­ca­n’­ın hun­har­ca öl­dü­ren­ler­den fark­sız tep­ki­ler or­ta­ya ko­nul­muş­tu. Bun­lar ma­sum bir genç kı­zı kat­let­ti­ler, di­ğe­ri­nin kat­let­tik­le­ri ise ad­sız (ve sa­yı­sız)!

Vahdet Gazetesi- 18.02.2015

Bu haber toplam 489 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim