• İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

“Spinoza’nın Tanrı Anlayışı” kitabının 4. Baskısı çıktı

“Spinoza’nın Tanrı Anlayışı” kitabının  4. Baskısı çıktı
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN’ın “Spinoza’nın Tanrı Anlayışı” kitabının dördüncü baskısı yapıldı.

Hece Yayınları arasından çıkan ve alanında önemli bir boşluğu dolduran “Panteizm ve Panenteizm Bağlamında Spinoza’nın Tanrı Anlayışı”, yayınlandığından itibaren büyük bir ilgi görerek dördüncü baskıya ulaştı.

Spinoza felsefesi üzerine önemli araştırmaları bulunan Arıcan’ın bu konuda yayınlanan eserleri: “Spinoza Felsefesi Üzerine Yazılar”, (2015) Divan Yayınları, “Panteizm Panenteizm ve Ateizm Bağlamında Spinoza’nın Tanrı Anlayışı”, (2015) Hece Yayınları, “Benedict De Spinoza Teolojik Politik İnceleme”, (2011) Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları.

Kitabın arka kapağında eserin içeriğine ilişkin şu bilgilere yer veriliyor:

“Tanrı’nın varlığı ve mahiyeti, kanıtlanması, sıfatları, Tanrı-âlem, Tanrı-insan ilişkisi hem yaygın ve genel olarak Felsefe geleneğinin hem de daha özelde Din Felsefesinin en temel ilgi alanlarından birisidir. Felsefe Tarihinde Tanrı hakkında konuşmamış ya da yazmamış düşünür, filozof ve felsefeci yok gibidir. Bu konu her düşünür ve filozof tarafından kaçınılmaz olarak ele alınmaktadır.

XVII. Yüzyılda yaşayan, tüm eserlerinde en belirgin konu olarak Tanrı düşüncesini işlemiş bulunan ve felsefesi Tanrı düşüncesine dayalı olan Spinoza da bu düşünür ve filozoflardan birisidir. Kimileri onu, çok yaygın olduğu üzere panteist olarak nitelerken, kimileri de ateist, materyalist, natüralist veya akozmik olarak görmektedir. Şayet Spinoza’nın Tanrı anlayışı yeteri gibi anlaşılamazsa onun tüm sistemi ve felsefesi anlaşılamayacaktır.”

Panteizm ve Panenteizm Bağlamında Spinoza’nın Tanrı Anlayışı / Hece Yayınları / Yazar: Musa Kazım ARICAN / Basım Yılı: Haziran 2022 / Baskı sayısı: 4 /Sayfa Sayısı         :152 / ISBN :9786059954891

Bu haber toplam 2704 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim