• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Uluçay’ın yeni kitabı “İnsanlık Tarihinde Erdem Arayışı” çıktı

Uluçay’ın yeni kitabı “İnsanlık Tarihinde Erdem Arayışı” çıktı
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi Başkanı, yazar, şair M. Sait Uluçay’ın yeni eseri “İnsanlık Tarihinde Erdem Arayışı” Gülnar Yayınları arasından çıktı.

“Bir Geçit Ver Düşüncelerinden”, “Güneşe Az Kaldı”, Mehmed Âkif ve Düşünce Dünyası” ve “Sürgün ve Aşk” dan sonra şimdi de “İnsanlık Tarihinde Erdem Arayışı” nı okuyucuları ile buluşturan Uluçay roman, şiir ve biyografiden sonra  deneme alanında da eser verdi.

M. Sait Uluçay kitabında, “Değerler, değerler felsefesi ve ahlâk, din ahlâk ve erdem, adâlet, iyilik, merhamet, samimiyet, fazilet, sevi ve saygı, vefa, güven, sabır” başlıkları altında okuyuculara insanlık tarihinde erdemin önemi ve erdemli olmanın faziletlerini sunuyor.

Şahin Ali Şen’in editörlüğünü üstlendiği 204 sahifeden oluşan kitabın ön sözünde, Uluçay şu ifadelere yer veriyor:

“Elinizdeki bu kitapta, değerlerin, birey ve toplum üzerindeki etkilerine değinilmiştir.

Bu çalışmayla, yitirdiğimiz değerlerin yeniden kazanılması için okuyucuların başlatacakları anlam arayışı yolculuklarına katkı sağlamasını diliyorum.

Popüler kültürün bu denli yaygınlaştığı, hız ve haz peşinde koşmanın revaçta olduğu bir zaman diliminde, gençlerin kendi değerlerine sarılmalarını çok değerli buluyorum.

Erdemli bir toplumun inşasında gençlerin üstlenecekleri rolü önemsiyor, kendilerine güveniyorum.

Bu çalışmayı sevgili gençlere armağan ediyorum.”

 “İnsanlık Tarihinde Erdem Arayışı”nın arka kapak yazsısında ise okuyucuya eserin içeriğine dair şu bilgiler veriliyor:

“Bu kitapta, yolumuzu, hayatımızı ve dünyamızı aydınlatan değerler demeti dediğimiz kadim hasletlerimiz; modern dünyanın öne çıkartmaya çalıştığı, ancak, uygulamada tökezlendikleri veya samimi olmadıkları birtakım ilkeler, vahyin ışığında değerlendirmeye ve anlatılmaya çalışılmıştır. Birtakım âlim ve bilim adamlarının görüşlerine yer verilmiştir.

Allah’ın sıfatlarından hareketle işaret edilen değerler Kur’an’ın öne çıkardığı erdemlerdir.

Elinizdeki bu çalışmada, değerlerin, birey ve toplum üzerindeki etkilerine değinilmiştir.

Ahlâki değerler, toplumsal hayatı düzenleyen ve şekillendiren önemli bir etkiye sahiptir. Bu değerler, bireyin davranışlarını belirler, kişisel kimliğini oluşturur ve toplum içindeki davranışlarını belirler.

Toplumsal düzenin korunması ve istikrarın sağlanması konusunda büyük etkileri olan bu âhlakî değerlerin içselleştirilmesi, sağlıklı bir toplum için büyük önem arz ettiğini düşünüyorum.

Popüler kültürün bu denli yaygınlaştığı, hız ve haz peşinde koşmanın revaçta olduğu bir zaman diliminde, gençlerin kendi değerlerine sarılmalarını çok önemsiyorum.

Erdemli bir toplumun inşasında gençlerin üstlenecekleri rolü önemsiyor, kendilerine güveniyorum.

Bu çalışmayı sevgili gençlere armağan ediyorum.”

İnsanlık Tarihinde Erdem Arayışı / M. Sait Uluçay / Gülnar Yayınları / Yayın Tarihi: 12.10.2023 / Sayfa Sayısı: 204 / ISBN: 9786256874770

Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 2994 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim