• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

D. Mehmet Doğan'dan: Sahte Resim ve Gerçek Görüntü!

D. Mehmet Doğan'dan: Sahte Resim ve Gerçek Görüntü!
Si­ya­set mey­da­nın­da sa­hi, sa­hih ve sa­hi­ci olan­la­ra nâ­dir rast­la­nır. En faz­la rol ke­si­len sah­ne­ler­den bi­ri si­ya­set sah­ne­si­dir...

Si­ya­set mey­da­nın­da sa­hi, sa­hih ve sa­hi­ci olan­la­ra nâ­dir rast­la­nır. En faz­la rol ke­si­len sah­ne­ler­den bi­ri si­ya­set sah­ne­si­dir...

Rek­lam ve pa­zar­la­ma tek­nik­le­ri­nin her tür­lü­sü kul­la­nı­lır...Ka­li­te­siz mal, en “mü­kem­mel”; çü­rük me­ta “sağ­lam”, mia­dı dol­muş “yep­ye­ni” ola­rak yut­tu­ru­lur. 

Son ör­nek: Sah­te Se­la­hat­tin!

O pi­ya­sa yap­tık­ça, Şa­m’­da ya­tan Ku­düs fa­ti­hi ger­çek Se­la­had­di­n’­in ke­mik­le­ri erim erim eri­yor! Çün­kü bu sah­te­si Se­la­had­di­n’­in ya­nın­da saf tu­ta­ca­ğı­na onun düş­ma­nı Beş­şa­r’­ın şak­şak­cı­sı!

Bir kaç gün ön­ce­ki re­sim ney­di öy­le? Sah­te Se­la­hat­tin, maz­but bir Ana­do­lu ev­la­dı gö­rün­tü­sü ve­ri­yor. Ön­ce an­ne­si­nin, son­ra ba­ba­sı­nın eli­ni öpü­yor; ai­le fert­le­riy­le re­sim çek­ti­ri­yor. Ka­re­ye gi­ren ha­nım­lar­dan bi­ri ör­tü­lü; kı­sa­ca­sı or­ta­la­ma Türk ai­le­si...Son­ra gi­dip ba­ba­sı­nın te­si­sat­çı dük­kâ­nın­da poz ve­ri­yor...Bu re­sim Trab­zo­n’­da, Yoz­ga­t’­ta, Af­yo­n’­da ve­ya Ba­lı­ke­si­r’­de çe­kil­miş ola­bi­lir­di.

Kim bu res­mi evi­nin bir kö­şe­si­ne as­mak is­te­mez? 

Böy­le bir res­mi me­se­la, Kı­lıç­da­roğ­lu çek­ti­re­bi­lir mi? Fa­kat re­sim­le ha­ki­kat ne ka­dar uyu­şur ki? 

İs­ter­se­niz ye­min ka­sem edin, “ob­jek­tif ya­lan söy­le­mez” ve­ci­ze­si­ni şa­hit tu­tun, “ai­le fo­toğ­ra­fı­nı gör­düm, maz­but, biz­den bi­ri” di­ye...

Bu adam Ana­do­lu­mu­z’un maz­but ai­le fert­le­rin­den bi­ri ol­du­ğu­na ne ka­dar da inan­mak is­te­riz. Ağ­rı olay­la­rın­dan son­ra söy­le­di­ği söz­le­re ba­kın: “Ge­nel­kur­may AK­P’­ye ça­lış­mak­tan vaz geç­se iyi olur ar­tık. Bu ül­ke­nin or­du­su­dur, bir par­ti­nin or­du­su de­ğil. Ken­di­le­ri de se­çi­me gi­ren bir par­ti de­ğil­ler.”

Ona an­la­dı­ğı dil­den ör­nek ve­re­ce­ğim: Me­se­la bir baş­ka par­ti­nin ar­ka­sın­da si­lah­lı bir güç ol­sa, o si­lah­lı güç men­sup­la­rı Di­yar­ba­kı­r’­da par­ti­le­ri le­hi­ne pro­pa­gan­da yap­mak için si­lah­la­rıy­la sa­ha­ya in­se...

Akıl, man­tık, iz’­an, fe­ra­set...Bun­lar­dan eser yok, edeb­den de! 

Bir grup te­rö­rist bir ili­miz­de va­tan­daş­la­ra oy­la­rı­nı HDP'ye ver­me­le­ri için pro­pa­gan­da ya­pı­yo­r… Böl­ge­ye gön­de­ri­len gü­ven­lik güç­le­ri sal­dı­rı­ya uğ­ru­yo­r… ­Dört as­ker ya­ra­la­nı­yo­r…

Ola­yı se­rin­kan­lı­lık­la de­ğer­len­di­re­lim: Böl­ge­de si­lah­lı PKK un­sur­la­rı var. Bun­lar za­man za­man sa­ha­ya inip va­tan­da­şı yön­len­dir­mek için ça­lı­şı­yor. Bu bi­li­ni­yor, fa­kat sa­ha­da ha­di­se çık­ma­dan mü­da­ha­le edil­mi­yo­r…­Eğer se­çim gü­ven­li­ği söz­ko­nu­su ise, ül­ke­nin bü­tü­nün­de si­lah­lı un­sur­la­rın hal­kı bas­kı al­tın­da tu­ta­cak fa­ali­yet­ler­den uzak dur­ma­sı lâ­zım. Bu­nu sağ­la­ya­ma­yan hü­kü­met, hü­kü­met de­ğil­dir. 

Ma­dem Se­la­hat­tin bü­tün Tür­ki­ye­’nin oy­la­rı­nı al­mak is­ti­yor, ba­ra­jı aş­mak için gü­ney­do­ğu­nun ta­ma­mı­nın oy­la­rı yet­mez çün­kü, PKK’­nın si­lah­lı un­sur­la­rı­nın par­ti­si için ça­lış­ma­sı­nı da ola­ğan kar­şı­lı­yor, on­la­rı tıp­kı Ağ­rı­’da ve­ya Hak­ka­ri­’de ol­du­ğu gi­bi, ül­ke­nin ba­tı, gü­ney ve­ya ku­zey şe­hir­le­rin­de de ak­tif ha­le ge­tir­sin.

Ma­dem bun­la­rın hal­kı bas­kı al­tın­da tu­ta­rak oy dev­şir­me­si meş­ru, gel­sin­ler Tür­ki­ye­’nin di­ğer böl­ge­le­rin­de de hal­kı ik­na et­sin­ler! Ba­raj öy­le aşıl­maz böy­le aşı­lır!

İş­te asıl re­sim bu: Se­la­hat­tin te­rör ör­gü­tü­nün si­lah­lı un­sur­la­rı­nın kı­ya­fet­le­ri için­de, sa­ğın­da so­lun­da si­lah­lı Pe­Ke­Ke­’li­ler, iç­le­rin­de kav­ruk bir­kaç ka­dın da va­r…

Re­sim­ler­den re­sim be­ğen!

Bu re­sim­de­ki eş baş­ka­nın pa­ra­le­li­nin açık­la­ma­sı on­la­rın pa­çav­ra­sın­da ya­yın­lan­dı: “KCK Yü­rüt­me Kon­se­yi Eş­baş­kan­lı­ğı, Türk or­du­su­nun Ten­dü-    ­re­k’­te baş­lat­tı­ğı ope­ras­yo­na iliş­kin ya­zı­lı bir açık­la­ma yap­tı. KCK açık­la­ma­sın­da, “sö­mür­ge­ci Türk or­du­su­nun Ten­dü­re­k’­te baş­lat­tı­ğı ope­ras­yon kar­şı­sın­da be­de­ni­ni or­ta­ya ko­ya­rak di­re­nen hal­kı­mı­zın üze­ri­ne ateş açıl­ma­sı so­nu­cun­da Di­ya­din HDP es­ki il baş­ka­nı­…ya­şa­mı­nı yi­ti­re­rek şe­hit düş­müş, bir­çok ki­şi de ya­ra­lan­mış­tır.”

As­lın­da Se­la­hat­ti­n’­in üç de­fa yut­ku­na­rak söy­le­ye­me­di­ği de bu­dur!

De­ğil­se ıs­bat et­sin!

13.04.2015 - Vahdet Gazetesi

Bu haber toplam 482 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim