• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Şiir Şöleni Tüm Güzellikleriyle Balkanlarda Devam Ediyor

Şiir Şöleni Tüm Güzellikleriyle Balkanlarda Devam Ediyor
14.11.2019 tarihinde Trakya Üniversitesinde açılış konuşmaları ile başlayan Türkçenin 13. Uluslararası Şiir Şöleni devam ediyor.

24 ülkeden 56 şairin katıldığı programın öğleden sonraki bölümünde, Gümülcine’de Yahya Kemal ve Hayâlî Bey Şiir Fasılları gerçekleştirildi.

Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde oldukça coşkulu bir ortamda Yahya Kemal ve Hayâlî Bey şiir fasılları Türk Dünyasının farklı coğrafyalarından gelen şairlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye Yazarlar Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Enes Kala’nın sunuculuğunu yaptığı program, Gümülcine seçilmiş Başmüftüsü Dr. İbrahim Şerif ve Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Ardından geçilen şiir fasıllarında, Türk Dünyasının önemli şairlerinden Sibel Gülistan, Arif Albayrak, Şefaat Ahmed, Hayrettin Orhanoğlu, Güllü Karanfil, İsmail Bingöl, İbrahim Baltalı, Leyla Emin Şerif, Cevat Abdurrahman, Mustafa Can ve Muhammet Hüküm şiirlerini okudular. Şiir fasılları sonunda katılan şairlere Türkçe’nin 13. Uluslararası Şiir Şöleni katılım beratı takdim edilerek şiir şöleninin Gümilcine merhalesi nihayete erdirildi.

Diğer yandan İskeçe Batı Trakya Türk Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ev sahipliğinde İskeçeli merhum Yazar Mustafa Tahsinoğlu Şiir Faslı gerçekleştirildi.

 Balkanlardan ve Türkiye’den gelen şairlerin İskeçelilerin sıcak ve samimi ilgileri karşısında duygulu anların yaşandığı şiir faslının sunuculuğunu TYB Genel Başkan Yardımcısı Şair Osman Özbahçe üstlenirken sırasıyla şairler Hicabi Kırlangıç (Ankara), Sevkan Tahsinoğlu (İskeçe), A. Ali Ural (İstanbul), Ramadan Kocaahmet (İskeçe), Amila Neslenoviç (Bosna Hersek), (Sivas), Habib Hasan (Kırcaali), Özgür Çoban (Ankara), Şafak Çelik (İstanbul), Lütfiye Nihatoğlu (İskeçe) ve Mustafa Yıldız (Gaziantep) şiirlerini seslendirdiler.

 Dernek Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı ve derneğin Kadınlar Kolu Başkanı şair Sevkan Tahsinoğlu İskeçe’ye gelen şairlere, derneklerinin ilk büyük büyük edebiyat etkinliği olduğunu belirterek katılımcı şairler çok teşekkür ettiler.  

Şairler liseli gençlerle buluştu

Edirne’de bulunan şair ve yazarlar, ildeki Akmercan, Şehit Yıldız Gürsoy Kız Anadolu, Hasan Sezai Anadolu İmam Hatip Lisesi, Edirne Lisesi ve Sosyal Bilimler Liselerinde öğrencilerle buluşarak edebiyat ve şiir söyleşileri de gerçekleştirdi.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım ve Edirne İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’nın da katıldığı programlara okul idarecileri ve öğrenciler şairlere büyük ilgi gösterdi.

Söyleşide bir konuşma yapan Prof. Dr. Rıdvan Canım, “Çok önemli şairlerin yaşadığı Edirne’de, bugün dünyanın farklı ülkelerinden gelen şair dostlarımızı konuk ediyoruz. Davetimizi kabul ederek lise öğrencilerimiz şiirler okuyan değerli şairlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı da yaptığı konuşmada,  edebiyatı, sanatı ve kültürü gençlere sevdirmek zorundayız. Faaliyetlere katılan öğrencilerimizin bu konulara olan duyarlılıklarını görüyoruz. Bu akşam şairlerimizi dinledik. Bu önemli şairlerimizi ilimizde, okullarımızda görmek bizleri mutlu etti. Başta Türkiye Yazarlar Birliği olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığına, TİKA’ya ve Trakya Üniversitesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Üç gün sürecek şiir şöleninin ikinci gününde; Edirne’de Nef’î ve Sehend  Şiir Fasılları, Kırcaali’de ise  Mehmet Âkif  ve  Hasan Sezai Gülşeni Şiir Fasılları gerçekleştirilecek.

1-053.jpg

3-047.jpg

4-034.jpg

img_6965.jpg

img-20191115-wa0006.jpg

sonaaaaa.jpg

sonaa2.jpg

img-20191115-wa0007.jpg

Bu haber toplam 1074 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zebo Mirzayeva: Atayurt24 Ocak 2023 Salı 10:00
  • İdris Ekinci: Sevinç Taslakları21 Ocak 2023 Cumartesi 14:15
  • Kenan Erdoğan: Ne Güzeldir20 Ocak 2023 Cuma 14:53
  • Nazım Payam: Niyazi Mısrî19 Ocak 2023 Perşembe 13:30
  • Leyla Arslal: Tinselin Mitsele Piksellenme Evresi18 Ocak 2023 Çarşamba 14:22
  • Eşrefoğlu Rumî Şiir Faslı: Atakhan Kozhogulov16 Ocak 2023 Pazartesi 17:04
  • Mustafa Muharrem: Lirik Ziyanlar Bahsi13 Ocak 2023 Cuma 12:07
  • İskender Muzbeg: Hergün Ana Dili Günümdür12 Ocak 2023 Perşembe 16:30
  • Maria Mercanka: Ana Dilim11 Ocak 2023 Çarşamba 15:19
  • Mehmet Kurtoğlu: Ömerce08 Ocak 2023 Pazar 10:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim