• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

ZEKİ DUMAN HOCA’YI OĞLU, ARKADAŞI VE ÖĞRENCİSİ ANLATTI

ZEKİ DUMAN HOCA’YI OĞLU, ARKADAŞI VE ÖĞRENCİSİ ANLATTI
Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin eski dekanlarından ve İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümünün değerli hocası merhum Prof. Dr. Zeki Duman hoca Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından ortaklaşa organize edilen bir panel programıyla anıldı.
Erciyes Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleşen panelin moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan yaptı. Programa, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Mehmet Hüsrevoğlu, Mazlumder Başkanı Ahmet Taş, Kimder Başkanı Hacı Ali Çakıcı, ATİP Başkanı Ünal Tayfur, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 
e046cb14-5155-4e0c-a361-b0335e834a48.jpg
Panelde, İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Zeki Duman hoca çeşitli yönleriyle anlatıldı. Panelde merhum hocanın oğlu Serdar Duman, meslektaşı ve arkadaşı Prof. Dr. Celal Kırca, Öğrencisi Prof. Dr. Şahin Güven Zeki hocanın öne çıkan yönlerini farklı açılardan anlattılar. Oğlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ve aynı zamanda öğrencisi Serdar Duman, Zeki Hocayı evladının gözüyle anlattı. Daha sonra uzun yıllar birlikte aynı bölümde çalıştığı Prof. Dr. Celal Kırca ise, Zeki hocayı meslektaşı ve arkadaşının gözüyle anlattı. Son olarak da, uzun yıllar öğrenciliğini yapan ve daha sonra hocanın ardından derslerini devam ettiren Eski Kayseri İl Müftüsü ve İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin Güven’de, Zeki hocayı öğrencisinin gözüyle anlattı. 
Konuşmalardan sonra panelde, misafirler Prof. Dr. Zeki Duman hoca ile ilgili çeşitli anılarını anlattılar. Zeki hocanın çeşitli sivil toplum kuruluşları ile olan bağını ve ömrünün sonuna kadar devam ettirdiği tefsir derslerinden övgüyle bahsettiler.
 
bc54371e-1839-4aca-80c6-b1cf9fa3f1ec.jpg
Bu haber toplam 186 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim