• İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

ANKASAM Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol: Kazakistan’da İstikrar ve Kalkınma Politikası devam edecek

ANKASAM Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol: Kazakistan’da İstikrar ve Kalkınma Politikası devam edecek
Kesinleşen sonuçlara göre, yüzde 70,96 oy ile Kasım Cömert Tokayev, Kazakistan’ın yeni cumhurbaşkanı seçildi.
Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesindeki en önemli olay, Ekim 2009’da imzalanan stratejik ortaklık anlaşmasıyla yaşanmıştı. Türkiye-Kazakistan ilişkilerini değerlendiren uzmanlar, Türkiye ile ilişkilerde sürpriz bir gelişmenin yaşanmayacağı değerlendirmesinde bulunuyor.

 Murathan Seyitoğlu yeniakit.com.tr 

Kazakistan’ın yeni cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev kazandı. Türkiye, Kazakistan’daki cumhurbaşkanlığı seçiminin yüksek katılım oranıyla gerçekleşmiş olmasından memnuniyet duyduğunu açıkladı. Peki, yeni dönemde Türkiye ile Kazakistan ilişkilerinde ne gibi değişiklikler yaşanabilir? Ankara Kriz ve Siyaset Araştırmaları Merkezi (ANKASAM) Başkanı Profesör Doktor Mehmet Seyfettin Erol, Kazakistan’da yaşanan seçim sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede “Elbaşı Nazarbayev’in İstikrar ve Kalkınma Politikası Tokayev ile devam edecek.” yorumunda bulundu.

“Ülkede yaşanan gelişmeleri anlayabilmek için seçimleri ve sonrasında yaşanabilecek gelişmeleri ele almak gerekir”

Prof. Dr. Seyfettin Erol, Kazakistan’ın cumhurbaşkanlığı erken seçime gitmesine ilişkin, “Kazakistan’ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in 19 Mart 2019 tarihinde istifa etmesinin ardından ülkede başlayan değişim sürecinde, 9 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’yle yeni bir aşamaya gelinmiş ve Kazakistan Seçim Kurulu’nun açıkladığı sonuçlara göre, oyların %70’inden fazlasını alan Kasım Jomart Tokayev Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Bu bağlamda bahsi geçen ülkede yaşanan gelişmeleri anlayabilmek için seçimleri ve sonrasında yaşanabilecek gelişmeleri ele almak gerekmektedir.” diye konuştu.

“Nazarbayev’in katılmadığı ilk seçim oldu”

9 Haziran’da Kazakistan’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin önceki seçimlerden çok farklı bir ortamda gerçekleştiğini vurgulayan Prof. Dr. Seyfettin Erol, şunları söyledi:

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/haber/ankasam-baskani-prof-dr-mehmet-seyfettin-erol-kazakistanda-istikrar-ve-kalkinma-politikasi-devam-edecek-792234.html

Bu haber toplam 476 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim