• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

TYB Kayseri Şubesi'nden Kayseri konulu Hikâye Yarışması

TYB Kayseri Şubesi'nden Kayseri konulu Hikâye Yarışması
Kayseri(Ulusal) Hikâye Yarışması Katılım Şartları: 1. Yarışma Konusu: Yarışma konusu “Kayseri” olacaktır.

d.     Adaylar yarışmaya en fazla iki hikâye ile katılabilecekler[İki hikâye ile katılanlar aynı rumuzu kullanmak zorundadırlar]

e.      Yarışmacılar hikâyelerinde açık isimlerini değil rumuz kullanacaklar

f.       Her hikâye beş nüsha olarak düzenlenecek ve gönderilecek

g.     Hikâyeler Ayrıca CD’ye kayıt edilerek de gönderilecektir.

 

5.     Teslim şekli.

Yarışmacılar;  ad, soyadı, özgeçmişi ve tebligat için açık adresi, mail adresi, telefonu, hikâye adı ve yarışmacı “Rumuzu” yazılı bir metin ile üzerinde yalnızca hikâye adı ve yarışmacı ”Rumuzu”  yazılı olan hikâye metnini ve hazırlanmış CD’yi bir zarfın içine koyarak, 6 Haziran 2011 tarihine kadar Melikgazi Belediyesi Kültür Müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Posta yolu ile gönderecek yarışmacıların bu tarihi dikkate alarak birkaç gün önceden göndermeleri önerilir.

 

6.    Değerlendirme:

Değerlendirme; beşinci maddede belirtilen usule göre teslim edilmiş hikâye metinleri ile yarışmacı bilgilerini içeren metin ayrılarak hikâye metinleri 9 Haziran 2011 tarihine kadar seçici kurul üyelerine ayrı ayrı teslim edilecektir. Seçici kurul üyeleri, kendilerine gönderilen hikâyeleri değerlendirerek sonuç raporunu en geç 20 Haziran 2011 tarihine kadar Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesine teslim edeceklerdir. Sonuçların ilanı ve dereceye girecek eser sahiplerine ödüllerin verilmesi, 24 Haziran 2011 günü düzenlenecek bir salon toplantısı ile yapılacaktır.

 

7.     Yarışmaya katılan hikâyelerin yayın hakkı Melikgazi Belediyesi ve TYB Kayseri Şubesi’ne ait olup, yayımlanan hikâyelere ayrıca telif ücreti ödenmeyecektir. Yarışmaya katılanlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar. Yarışmaya katılan Kayseri’de ikamet eden öğrencilerden seçilenler derneğe “genç üye”  olarak kaydedilip, yazar okulu çalışmalarına katılacaklardır.

 

8.     Ödüller.

Ulusal yarışmaya katılanlardan,

Birinciye dizüstü bilgisayar

İkinciye netbooke

Üçüncüye dijital fotoğraf makinesi hediye edilecektir.

9.Seçici Kurul Üyeleri:

Sadık Yalsızuçanlar, Zeki Bulduk, Saliha Malhun, Şemsettin Yapar, Ahmet İlhan, Vedat Sağlam, Bülent Gündoğan,  Mahmut Şarlı, Osman Mermer

 

 

TYB KAYSERİ                  MELİKGAZİ

ŞUBESİ                            BELEDİYESİ

Kayseri Liseliler Arası Hikâye Yarışması Katılım Şartları

1.     Yarışma Konusu: Yarışma konusu “Kayseri” olacaktır. Kayseri’de yaşanmış ya da Kayserilileri konu edinen yahut Kayseri tarihi ve tabiat güzelliklerini anlatan bir çalışma, hikâyeye konu olarak seçilecektir.

 

2.     Yarışma; Kayseri ili ortaöğretim öğrencileri arasında yapılacaktır.

3.     Yarışmaya katılma şartları:

a.     Yarışmaya katılacak hikâyelerin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış, başka bir yarışmaya katılmamış olması,

b.     Hikâyelerin ‘’kısa hikâye’’ kapsamında olması,

c.      Hikâyelerin bilgisayarda Word ortamında (Times New Roman) 12 punto ile yazılmış, en az 2 sayfa, en fazla 6 sayfa olması gerekmektedir.

d.     Adaylar yarışmaya en fazla iki hikâye ile katılabilecekler[İki hikâye ile katılanlar aynı rumuzu kullanmak zorundadırlar]

e.      Yarışmacılar hikâyelerinde açık isimlerini değil rumuz kullanacaklar,

f.       Her hikâye beş nüsha olarak düzenlenecektir.

 

4.     Teslim şekli.

Yarışmaya katılacaklar üzerinde Hikâye adı ve Yarışmacının rumuzu bulunan hikâye metnini bir zarfa koyarak kapatacaklar, zarfın yüzüne yarışmacı rumuzu, adı soyadı, tebligat için açık adresi, mail adresi ve telefon numarası yazıldıktan sonra 27 Mayıs 2011 tarihine kadar Okul Müdürlükleri kanalıyla Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür servisine teslim edeceklerdir.

 

 

5.     Değerlendirme:

Dördüncü maddede belirtilen usule göre teslim edilmiş hikâye metinleri ile rumuz zarfları ayrılarak, hikâye metinleri 30 Mayıs 2011 tarihine kadar seçici kurul üyelerine ayrı ayrı teslim edilecektir. Seçici kurul üyeleri kendilerine gönderilen hikâyeleri değerlendirerek sonuç raporunu en geç 19 Haziran 2011 tarihine kadar Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesine teslim edeceklerdir. Değerlendirme Yazarlar Birliği Derneği Kayseri Şubesince belirlenecek jüri tarafından yapılacaktır. Sonuçların ilanı ve dereceye girecek eser sahiplerine ödüllerin verilmesi, 24 Haziran 2011 günü düzenlenecek bir salon toplantısı ile yapılacaktır.

6.     Yarışmaya katılan hikâyelerin yayın hakkı Melikgazi Belediyesi ve TYB Kayseri Şubesi’ne aittir. Yayımlanan hikâyelere ayrıca telif ücreti ödenmeyecektir. Yarışmaya katılanlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar. Yarışmaya katılan Kayseri’de ikamet eden öğrencilerden seçilenler derneğe “genç üye”  olarak kaydedilip, yazar okulu çalışmalarına katılacaklardır.

 

7.     Ödüller.

Orta öğretim öğrencilerinden yarışmaya katılanlardan,

Birinciye dizüstü bilgisayar

İkinciye netbooke

Üçüncüye dijital fotoğraf makinesi hediye edilecektir.

8.     Seçici Kurul Üyeleri:

Sadık Yalsızuçanlar, Zeki Bulduk, Saliha Malhun, Şemsettin Yapar, Ahmet İlhan, Vedat Sağlam, Bülent Gündoğan,  Mahmut Şarlı, Osman Mermer

 

 

 

TYB KAYSERİ                 MELİKGAZİ            KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM

ŞUBESİ                     BELEDİYESİ                        MÜDÜRLÜĞÜ

 

Bu haber toplam 1961 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim