• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

2021 İstiklâl Marşı Yılı Olmalı!

Mahmut BIYIKLI

Milleti millet yapan bütün değerleri içinde barındıran milli kimliğimizi manevi değerlerimizi özetleyen İstiklal Marşımız bu toprakların özünden kopmamış herkesin ortak değeridir.

Büyük Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un milletimize aziz armağanı olan milli marşımız açık bir bağımsızlık beyannamesidir.

 Belli zamanlarda İç ve dış müdahalelerle zihin kayması yaşayan toplumuzu toparlayacak yeniden aynı iklimde buluşturacak ruh milli marşımızda mevcuttur. Yarınlara umutla bakabilmemiz için bu ruhu diri tutmaktan başka seçeneğimiz yoktur.

İstiklal Marşı yeni nesilleri besleyerek onlara vatan şuuru, özgürlük bilinci, bayrak sevgisi kazandıracak en güzel kaynak özelliği de taşımaktadır.

Küresel güçlerin eliyle sürekli değişen dengelerin ortaya çıkardığı sonuçlar İstiklal Marşı’nın derin manası etrafında kenetlenmemizin şart olduğunu bize sürekli göstermektedir.

Bizi 2023’e 2071’e ve daha sonrasına taşıyacak yol haritası Marşımızın içeriğinde saklıdır. Milletimizin yerini ve yönünü net bir şekilde belirleyen bu görkemli metinden başka bir metne başka bir mutabakata ihtiyacımız yoktur. 

Bazı tarihlerin sembolik değeri üzerinden yeni bir açılım yapmak imkânını bütün milletler en güzel şekilde değerlendirmektedir.

Tarihle talih arasında okumasını bilenler için esrarlı bir bağ vardır. İstiklal tarihimizle istikbaldeki talihimizi birlikte değerlendirerek İstiklal Marşı’nın yazılışının yüzüncü yılını hakkını vererek değerlendirmek hepimize milli bir ödevdir.

 Bu vesileyle Türkiye Yazarlar Birliği tarafından başlatılan 2021 İstiklal Marşı Yılı olsun çağrısına yerli milli söylemini dillendiren marşımıza duyarlı, ülkemize sevdalı muhterem devletlilerimizin kulak vermesini bekliyoruz.

Ayrıca kıymetli aydınlarımızın, sanatçılarımızın, basınımızın güzide mensuplarının da bu milli kampanyaya destek vererek sesimize ses olacaklarına yürekten inanıyoruz.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi olarak 2021 İstiklal Marşı Yılı’na kültürel faaliyetler anlamında hazır olduğumuzu da özellikle paylaşmak istiyoruz.

Biz Hazırız…

Saygılarımızla…

Bu yazı toplam 626 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim