• İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Abdülkadir Özkan: ABD - İsrail Ortaklığı Dünyayı İnsanlıktan Uzaklaştırıyor Mu?

Abdülkadir Özkan: ABD - İsrail Ortaklığı Dünyayı İnsanlıktan Uzaklaştırıyor Mu?
Aslında ABD ve İsrail’in geçmişlerine yönelik bir yolculuğa çıkıldığında bu iki devletin oluşum sürecinden bugünlere gelene kadar pek çok vahşet, katliam yaşandığını görmek mümkün.

 Bu bakımdan İsrail’in Filistin’de sergilediği insanlık dışı davranışların pek yadırganacak yanı kalmıyor. Ancak yaşanan soykırım ve vahşeti sergileyenlerin insan olduğu düşünüldüğünde insanın aklı bu durumu izahta zorlanıyor. Sanki yeryüzünde tüm insanlık yok olmuş, yerlerine insan kılıklı yeni bir toplum gelmiş sanıyor. Çünkü İsrail’in başbakanı ve bazı bakanlarının yaptıkları açıklamaları insan izahta güçlük çekiyor. Söz gelimi “ateşkes” diyorsunuz, “hayır ateşkes diyemezsiniz”, “insani ara diyeceksiniz” diyorlar. “Akan kan artık dursun” diyorsunuz. “Hayır, Gazze tamamen boşaltılmadan, orada yaşayanlar yok edilmeden akan kan durmayacak” diyorlar. Bu arada HAMAS’ın anlaşma sonucu serbest bıraktığı İsrailli tutuklular HAMAS mensuplarına el sallayıp gülücük gönderince de İsrail’den kendi vatandaşlarına “Nasıl oluyor da düşmana gülücük gönderiyorsunuz” diye tepki geliyor. Bu arada gelen bazı haberler ise insanın gerçekten kanını donduruyor. Söz gelimi kadın tutukluların çıplak sokağa salındığı, içeride tutuldukları süre içinde çeşitli işkencelere tabi tutuldukları da yapılan açıklamalar arasında. Bu arada sokakta evlerinin önünde oyun oynayan çocukların keskin nişancılar tarafından katledildiği görüntüleri de medyaya yansıyor.

Kısacası İsrail sadece tutuklulara karşı çirkinlikler, insanlık dışı muameleler sergilemiyor, adeta muhataplarını insandan saymıyor, aşağılıyorlar. Tüm bunlar karşısında tüm bu muameleleri yapanların insanlığından şüphe edecek noktaya geliniyor. Tüm bunları da dinlerine bağlıyor, tüm bu insanlık dışı muameleleri dinlerinin emri olarak sunuyorlar. Tüm bunların yaşandığı bir dünyada hayatımızı tamamlamaya çalışıyor olmamız ister istemez insanı hayal kırıklığına uğratıyor. Çünkü bizim inancımız insanı yaratıkların en şereflisi olarak tarif ediyor. 

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/18059993/abdulkadir-ozkan/abd-israil-ortakligi-dunyayi-insanliktan-uzaklastiriyor-mu

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim