• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Abdulkadir Selvi: İçeriye ve dışarıya demokratik balans ayarı oldu

Abdulkadir Selvi: İçeriye ve dışarıya demokratik balans ayarı oldu
CUMHURBAŞKANI Erdoğan ile TRT yayınından önce sohbet ediyorduk.

“İlk turda kıl payı ile kazansaydınız... Muhalefetin lafı bitmezdi. İkinci turda açık ara farkla kazanırsanız hem içeriye hem dışarıya önemli bir mesaj olacağını düşünüyorum” demiştim. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “İnşallah. Ben de öyle düşünüyorum” diye karşılık vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci tur seçimleri 5 puan farkla kazanarak önümüzdeki 5 yıla güçlü bir başlangıç yaptı. İçeriye ve dışarıya demokratik bir balans ayarı yaptı.

ADAM FARKLI KAZANDI

2018 seçimlerinde hani Muharrem İnce, “Adam kazandı” demişti ya, bu seçimler için “Adam eze eze kazandı” demek daha doğru olur.

Erdoğan yeni bir seçim zaferini kazandı, Kılıçdaroğlu yeni bir seçim hezimeti yaşadı.

Erdoğan yine kendisini destekleyen milyonlarla zafer şarkılarını söyledi, Kılıçdaroğlu yine muhalif seçmene hüsran yaşattı.

Erdoğan, 14 Ağustos 2014 seçimlerini yüzde 51.79 oyla kazanmıştı.

Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş yüzde 48.21 almıştı.

24 Haziran 2018 seçimlerinde Erdoğan yüzde 52.59’la kazanmıştı. Muhalefetin adayları olan Muharrem İnce, Meral Akşener, Selahattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ise toplam yüzde 47.41 oranında oy almıştı.

ERDOĞAN’I YİNE YENEMEDİ

21 yılın yıpranmışlığına, ekonomik sıkıntılara, asrın depremine, mülteci sorununa rağmen Kılıçdaroğlu’nun, yanına 6 partiyi alıp onlar yetmeyince Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı çekip onlar yetmeyince HDP’nin desteğini sağlayıp o yetmeyince Ümit Özdağ’la da mutabakata varmasına rağmen Erdoğan’ı yenemedi. Hem de 5 yıl önceki oranların üstüne çıkamadı.

Erdoğan tüm bu sorunlara rağmen seçimleri kazanmayı bildi. Bu Erdoğan’ın kesin zaferidir. Tarihi bir başarıdır. Kılıçdaroğlu açısından ise hüsrandır.

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim