• İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Abdulkadir Selvi: MİT Başkanı Irak’ta İran Cumhurbaşkanı Türkiye’de

Abdulkadir Selvi: MİT Başkanı Irak’ta İran Cumhurbaşkanı Türkiye’de
İRAN Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Ankara’yı ziyareti öncesinde MİT Başkanı İbrahim Kalın, Irak’a kritik bir ziyarette bulundu.

MİT Başkanı Kalın’ın Irak’taki görüşmelerinde iki ismi mercek altına almakta yarar var.

HAKAN FİDAN’IN UYARISI

İbrahim Kalın, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid’le görüştü. Abdullatif Reşid, KYB’ye yakın bir isim. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Meclis özel oturumunda “Süleymaniye’ye yönelik yaptırımlarımıza rağmen KYB, PKK’ya müzahir tutumunu değiştirmezse daha ileri tedbirler almakta tereddüt etmeyiz” diye uyardığı hatırlanırsa, Irak Cumhurbaşkanı Reşid’le görüşmenin önemi kendiliğinden ortaya çıkar.

BAFEL TALABANİ’NİN ENİŞTESİ

Irak Cumhurbaşkanı aynı zamanda Süleymaniye’de PKK’ya alan açan, o nedenle de Türkiye’nin hedefinde olan Bafel Talabani’nin teyzesinin kocası yani eniştesi.

22-23 Aralık ve 12 Ocak tarihinde verdiğimiz şehitlerden sonra gözler Süleymaniye ve burada PKK’ya geniş imkânlar sunan Bafel Talabani’ye çevrilmişti.

BAFEL TALABANİ’YE DİKKAT

1-Celal Talabani’nin ölümünden sonra ABD ve İran bölgede Bafel Talabani’yi destekledi. Bafel Talabani, İran ve ABD desteğiyle Süleymaniye’nin tek hâkimi oldu.

2-ABD bir süredir Suriye’de PKK-YPG temsilcisi Mazlum Abdi ile Irak’ta Bafel Talabani’yi ön plana çıkarmaya çalışıyor. PKK’nın hamisi olan ABD’li General McGurk, Süleymaniye’ye giderek Bafel Talabani’yi ziyaret etmişti. PKK’ya desteği ile bilinen ABD’li bir başka General Mc Farlane ise, Mazlum Abdi ile Bafel Talabani ile görüşmesini basına servis etmişti.

PKK’YA ALAN AÇTI

3-ABD bir süredir KYB’nin kontrol ettiği bölgede PKK’nın kapasitesini yükseltmeye çalışıyor. Bafel Talabani, Süleymaniye’de PKK’ya korunaklı alanlar açtı.

4-PKK’nın Süleymaniye Havaalanı’nı kullanmasını sağladı. Böylece örgütü dışarıya açtı.

5-KBY’nin özel kuvvetleri içerisinde PKK’lıların eğitim almasına imkân sağladı.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/mit-baskani-irakta-iran-cumhurbaskani-turkiyede-42395335

Bu haber toplam 164 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim